De schaduwvrouw

Gisteren las ik een artikel over schaduwvrouwen. Dit komt zo overeen met wat ik aan iemand probeerde uit te leggen. Het is een artikel van Maria Quesada en de Grieks-Australische Katrina Loukas. Ik heb deze twee stukken samengevoegd en in mijn eigen woorden proberen te omschrijven.

Ik heb al vaker geschreven over “bang zijn voor de liefde”. Ik heb van mezelf altijd gezegd dat liefde mijn “levensdoel” is. Ik ben over de 40 en nu begin ik eindelijk het geheel te zien.

Als je bang bent voor de liefde, dan scherm je je af voor de liefde. Er is nooit iemand die jou tot op je ziel kan raken. Onbewust, en soms zelfs bewust, hou je de ander op afstand. Je hebt wel relaties, maar anders. Het verschil merk je pas als je dan die ene ontmoet die jou tot op je ziel raakt. Het voelt anders, zoveel anders. Degene die jou weet te raken is echter vaak niet beschikbaar of bereikbaar. Hij zit in een relatie of is emotioneel niet beschikbaar. Je kunt je hierdoor verloren gaan voelen.

Je hebt “die ene” ontmoet. Het contact dat je hebt is zo ongelooflijk intens dat je er vaak van schrikt. Je hebt zelfs vaak geen fysiek contact en toch kun je elkaar voelen. Het is een liefdesuitwisseling die je niet kunt vergelijken met iets anders. De gesprekken die je hebt gaan van ziel tot ziel. Je hebt soms ook echt het idee dat de ander zijn ogen opent. Dat hij jou echt ziet, dat hij zal kiezen voor jou. Het voelt zo magisch, jullie voelen elkaar zo goed aan. Dit moet wel echt zijn. Maar hoe mooi het ook is, na zo’n heftige periode komt er ook weer een moment van afstoten. Dit proces van aantrekken en afstoten kan zelfs jarenlang doorgaan.
De ander kan, en zal er echter nooit voor je zijn als je hem nodig hebt. Jullie hebben samen heel veel en eigenlijk is het niks. Het is meestal zelfs zo dat niemand van jou bestaan af weet. Je bent een SCHADUWVROUW.

De ander neemt contact met je op als het kan en jij beantwoord dit altijd. De ander zoekt jou weer op en jij voelt je weer even gezien. Je doet er weer toe. En telkens als jullie contact hebben, laadt de ander zich op aan jouw energie. Hij voelt zich weer even thuis en kan er daarna weer tegen. Hij neemt weer afstand van jou en hij weet zich weer even staande te houden in zijn situatie / gezin. Iedereen heeft hier baat bij (ja, zelfs zijn partner die nergens iets vanaf weet). Iedereen krijgt energie behalve jij. Jij blijft telkens met lege handen achter.

Nu stappen echter de vrouwen steeds meer uit die schaduw. Vrouwen zijn klaar voor het keerpunt. Je ontmoet die ene, die ene mooie ziel, en het hele proces wordt in gang gezet. Alles waar je ooit in geloofde wordt weggerukt. Als je in dit proces zit, dan weet je hoe intens dit is. Je lijkt soms geen lucht meer te krijgen. Het voelt alsof je verdrinkt en net op het laatste moment kom je boven. Boven om even lucht te happen om vervolgens weer onder water te worden getrokken. Tot dat je leert te watertrappelen. En daarna zal je pas kunnen leren zwemmen.

Er komt een moment dat je de schaduw leert te omarmen. Je komt meer en meer in je vrouwelijke kracht. Je hebt op een gegeven moment niet meer de bevestiging van buitenaf nodig. De mannelijke kracht komt hierdoor ook op een keerpunt. Het mannelijke principe volgt namelijk als het vrouwelijk principe haar proces heeft doorlopen.

De afstand die telkens wordt genomen is niet omdat jij onbelangrijk bent voor de ander. Soms vraag je je af of je er wel toe doet. En dat is het hem nu juist. Jij bent juist heel overweldigend. Het contact is juist heel intens. De ander weet niet wat hem overkomt. Hij is zelfs bang voor zijn gevoelens voor jou. Deze connectie smaakt zo goed… En telkens heeft hij jou “nodig” om meer te proeven. Het werkt als een soort drugs. Als de fix over is, dan moet hij op zoek naar een nieuw shot. En jij blijft dit geven, want eerlijk is eerlijk… Je hebt het zelf net zo hard nodig. Alleen zorgt dit alles voor verscheurende processen. En ook al leer je hier heel veel van, op een gegeven moment weet je gewoon dat het goed is geweest. Je neemt afstand. Niet uit wilskracht, maar omdat er niks meer over is om te verliezen. Er is niks meer om naar te verlangen, er is geen hoop meer. Er is niks meer. Je staat stil. Je hebt zoveel deuren open gezet en bij niet eentje werd de drempel overtreden. Er zit geen vooruitgang meer in. Daar sta je dan, weer helemaal alleen. De nieuwe jij.

En dit zet jou in je kracht. Alles wat niet meer goed voelt, zeg je gedag. Ja, ook degene waar je deze diepe zielsverbinding mee hebt. Zit je nog niet op dit punt, dan komt dit nog. Je komt op het punt om niet meer die schaduwvrouw te willen zijn. Dit hele proces heeft namelijk als doel dat je in je eigen kracht komt te staan. Je wordt dus trouw aan jezelf.

De man in dit verhaal beseft zich nog niet zo goed dat hij “iets nodig heeft” buiten zijn waarheid om. Hij heeft een schaduwvrouw / geheime vrouw, nodig. Een schaduwvrouw heeft diepgang waar hij zo naar hunkert. Als vrouw zijnde mag je echter ook zelf meer bewust worden van je eigen liefdespotentieel.
De eerste kennismaking is overweldigend. Daarna start de zoektocht naar steeds hetzelfde te willen ervaren. Vrouw na vrouw. Er wordt echter niet gezocht bij de liefdesbron zelf. De diepgaande liefde die gevoeld is geworden, gaat namelijk ook gepaard met diepgaande angsten, en die durft de man nog niet onder ogen te komen. Als hij dit doet zal namelijk zijn eigen gecreëerde werkelijkheid omvallen. De connectie die er is tussen de man en vrouw werkt dus als de drugs. De man leeft niet in de werkelijkheid. Hij neemt alles tot zich in een soort roes. De les voor de man is om de moed te ontwikkelen om de pure liefde toe te laten en te gaan leven in zijn eigen waarheid.

Als de schaduwvrouw weigert nog langer in de schaduw te leven, om dus die drugs te zijn, zal de man moeten gaan kijken wat dit alles met hem doet. Deze liefdesconnectie roept namelijk zoveel angst op, terwijl de man eigenlijk diep van binnen ook weet dat dit ware liefde is.

En dan kies je ervoor geen opvulling meer te zijn.

Vanaf dat moment begint bij de man het bewustwordingsproces. Ook hij mag in zijn energie gaan staan. In zijn mannelijke energie. Ook hij is onbewust bang voor de liefde en hierdoor kan dit getransformeerd gaan worden. Het gaat om de werkelijke ontmoeting, zonder oude conditioneringen. De man mag zijn hart voor zichzelf gaan openen en naar de ware liefde gaan kijken. Hij mag gaan kijken wat dit proces met hem heeft gedaan. Hoe hij heeft gehandeld. En hij mag een keuze gaan maken. Een keuze zonder jou als schaduwvrouw aan zijn zijde.
Het is een keuze die bepalend is voor de rest van zijn leven. Zijn onwaarheden zijn er niet meer. Hij mag zelf zijn eigen weg gaan volgen. De weg van zijn waarheid!

De man gaat inzien wat voor een chaos hij heeft veroorzaakt bij jou. Hij zal daardoor naar zichzelf moeten gaan kijken.
Jij als vrouw zijnde zal heel huiverig zijn om nog liefde toe te laten. En toch heeft dit jou sterker gemaakt. Deze connectie heeft jou laten groeien. Je hebt gekozen voor jezelf. De liefde zal zich nu ook opdienen als liefde. Je zult niet meer worden leeggezogen.
Je weet dat dit je alleen maar sterker heeft gemaakt. Jouw liefde is heel krachtig! Je bent niet weggelopen, je hebt alles onder ogen gezien. Je grootste angsten heb je doorleefd en je staat nog! Je bent er nog! De drama laat je achter je en ziet alles helderder.

Iris ❤

2 gedachtes over “De schaduwvrouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.