Lees het en je weet het!

Tweelingzielen hebben een hele diepe verbinding en ook vrij complex. Ze hebben dezelfde ziel. Hierdoor kunnen ze elkaar heel erg aantrekken, maar ook irriteren. Als tweelingzielen elkaar ontmoeten dan voelen ze een intense energie. Deze energie “activeert” hen en roept vragen op.
Want na jaren van afsluiting opent het hart. En dan begint het hele proces. En niet iedere tweelingziel zal dit proces aangaan, zal dit niet zien als een proces. Maar als beide dit proces wel aangaan dan kan dit leiden tot een hele bijzondere band die uit kan lopen op een goede vriendschap of zelfs een relatie (het laatste komt trouwens zelden voor). Dit proces op zich kan echter vele jaren duren omdat dit in het begin niet altijd wordt herkend en/ of begrepen.

Als dit wel wordt begrepen en herkend dan gaat dat in stukjes/stapjes.
Eerst is er de herkenning, “het ontwaken”. De tweelingzielen herkennen elkaar en ze voelen die immense energie die erbij hoort. In dit stukje komen ook vaak die toevalligheden voor. Ze denken op hetzelfde moment aan elkaar, zijn vaak tegelijk online. Alleen is de eerste ontmoeting niet altijd op het goede moment. De tweelingzielen moeten eerst ieder op zich een eigen ontwikkeling doormaken voordat ze op een fijne manier tot elkaar kunnen komen.

Daarna begin het ego de kop op te steken. Het ego wil graag alles onder controle houden, houdt niet van verandering en dat komt meestal door dingen die je zijn aangeleerd of hoe de maatschappij denkt. Soms wil 1 van de tweelingzielen meer. En dan komen de twijfels en ga je kritisch denken. “Hij/zij is helemaal niet mijn type”, “Hij/zij woont veel te ver weg” enz. Ook wordt er vaak gedacht dat het alleen maar lust is. Dat het de spanning is die je gek maakt omdat de aantrekkingskracht zo groot is dat alle seksuele en relationele taboes als sneeuw voor de zon smelten. Lust richt zich echter altijd op een ander persoon, tweelingzielenliefde blijft! Deze diepe verlangens zijn een uiting van de diepe liefde die totale eenwording wil, op alle gebieden. Deze “testfase” heeft als doel om je oude ideeën kwijt te raken over hoe alles “moet” zijn om zo open te staan voor deze bijzondere relatie.

En dan gaan beide tweelingzielen beseffen dat ze het ego moeten bedwingen om de ander niet kwijt te raken. Dan kom je terecht in die achtbaan. Je voelt angst en pijn. Soms kun je je nergens op concentreren. En soms voelt een of allebei zich afgewezen omdat de ander niet voldoet aan wat je ervan verwacht. Maar tweelingzielen kunnen niet zonder elkaar en zoeken toch af en toe contact. Dat voedt dan weer, maar het kan soms ook erg heftig zijn. Als je elkaar al langer kent dan kun je ook veel rust ervaren als je elkaar weer ziet en dat is geen wonder omdat de twee delen van de ziel dan samen zijn. Alleen komt dan na het afscheid dit gevoel in alle hevigheid terug en ben je bang voor een volgend contact. In deze “crisis” fase begint het proces van de genezing. Zo ontstaat er steeds meer geluk. Door het contact dat de tweelingzielen hebben worden ze geprikkeld om te veranderen en zo steeds meer zichtzelf te worden.

En dan komt de fase van het aantrekken en weglopen. 1 of allebei kunnen zich terugtrekken omdat het te lastig voelt. De energie is verwarrend en vaak heeft een tweelingziel al een relatie en heeft hij/zij geen idee hoe hiermee om te gaan. Ook kan een tweelingziel een kind of kinderen hebben met een partner en weet een tweelingziel zich hier ook geen raad mee. En dan is er vaak eentje bang voor de tweelingzielvriendschap omdat hij/zij denkt dat de ander niet dezelfde hevige gevoelens heeft en dat het uit zou kunnen lopen op een grote teleurstelling. En dit is dan de tijd dat allebei zich kunnen bezighouden met het loslaten en verwerken van opgedrongen rollen. Tweelingzielen kunnen dit omdat ze van elkaars bestaan afweten en dat ze elkaar inspireren. Meestal is dit een eenzame, verwarrende en pijnlijke tijd, maar dit is juist nodig om later een goed contact te hebben. Vaak voelt de wegloper een grote liefde maar schrikt hier zo van (omdat hij/zij een relatie heef), dat hij zich terugtrekt. De wegloper heeft dan vaak wel spontaan contact met iemand anders of meerdere andere personen. De volger begint zich dan af te vragen of hij/zij zich niet vergist heeft. Want hoe kan die ander nu zich zo bezig houden met anderen? Dan begint de twijfel.
Het aantrekken en weglopen kan zich ook een paar keer  afwisselen en lopen de tweelingzielen allebei een paar keer weg van de tweelingzielrelatie. En omdat de volger soms heel voorzicht is, lijkt deze soms de wegloper. In deze fase gaan beide steeds meer terugkijken in hun eigen verleden en beginnen ze in te zien wat het verband is tussen de dingen die ze hebben meegemaakt. Eerdere contacten hebben hun eigenlijk voorbereid op het contact met de tweelingziel

Na heel veel emoties (ontkenning, boosheid, eenzaamheid, frustratie en nog veel meer), zal de volger zich bewust worden dat het zo moet zijn. Degene die is weggelopen krijgt dan opeens meer ruimte om zichtzelf te ontwikkelen. De volger, die zich heeft “overgegeven” zal de liefde die hij/zij voelt gebruiken om creatief bezig te zijn. Denk aan schilderen of schrijven.
De wegloper zal  de liefde voelen en zal hierdoor zich echt verder kunnen ontwikkelen. Ook zullen de dagelijkse dingen steeds beter gaan en zijn er meer van die geluksmomentjes.

Degene die zich heeft overgegeven hoeft niet meer te vechten tegen het ego en er ontstaat een onvoorwaardelijke liefde.

Zodra allebei de tweelingzielen zich bewust zijn geworden van het proces kunnen ze nu wel een stabiele relatie ontwikkelen. Ze kunnen bijvoorbeeld samen iets voor anderen gaan betekenen. Dit is een tijd waarop de tweelingzielen allebei aan een ander, nieuw leven beginnen en waar ze rust en geluk vinden omdat ze niet meer hoeven te vechten tegen het ego.

Dit is zo heel mooi beschreven,  maar het stuk van de wegloper – volger (runner – chaser), is een hele intense en verwarrende periode. Het is heel ingrijpend voor allebei de tweelingzielen.
In dit stadium is het voor de volger het beste om gewoon zijn/haar eigen leven door te laten gaan en zo nonchalant mogelijk te doen.
De wegloper wordt dan minder afgeschrikt en zal weer eerder toenadering zoeken. De wegloper heeft namelijk nog tijd nodig om dingen op te lossen.
Voor de volger helpt het veel om gebeurtenissen, gevoelens op papier te zetten. Om het van je af te schrijven.
Tweelingzielen kunnen na hun ontmoeting al zo zijn ontwaakt dat ze energie uit hun omgeving of de natuur kunnen oppikken. Ze pikken eerder elektromagnetische velden en trillingen op. Hierdoor kunnen ze juist sneller geïrriteerd zijn en ruzie maken. Maar ook deze ruzies zorgen dus weer voor een afstand die op dat moment juist nog nodig is voor de persoonlijke ontwikkeling. Als tweelingzielen een tijdje uit elkaar zijn dan doen liedjes of andere “toevalligheden” wel aan de andere tweelingziel denken. En uiteindelijk komen ze weer bij elkaar. Tweelingzielen die al verder zijn zullen zelfs helemaal geen ruzie maken maar zich gewoon een tijdje terugtrekken en het rustig aan doen.
De wegloper is vaak minder (spiritueel) ontwikkeld al hoeft het verschil niet echt groot te zijn. Meestal is  de wegloper bang om gekwetst te worden als hij zijn liefde zal bekennen.  Bang dat die niet beantwoord zal worden. Het voelt dan alsof hij/zij de controle verliest . Het ego probeert de verbinding dan ook maar gewoon te ontkennen. De wegloper ziet vaak ook zelf niet dat hij/zij de wegloper is. De energie van de aantrekking kan soms zo heftig zijn, maar hij/zij wil de ander niet opzadelen met zijn eigen problemen/issues. Hij/zij moet eerst van zichzelf gaan houden en sterker worden om de heftige tweelingzielrelatie aan te kunnen.
De wegloper kan zijn pijn en angst niet verbergen voor de volger. De volger pikt deze gevoelens op en  zo kan de volger juist weer heel beschermend worden. Al rent de wegloper nog zo hard weg, zijn/haar extreme liefde wordt door de volger opgepikt en voelt behoorlijk heftig. En juist daarom kan de volger ook niet loskomen van de wegloper. Omdat de wegloper deze signalen onbewust afgeeft, trekt hij juist de volger aan.
Als de volger emotioneel bijna instort dan gaat hij/zij meestal op zoek naar antwoorden en informatie. Dan komt de volger er ook achter dat het een tweelingzielrelatie betreft (het WTF moment). Dit geeft dan wel verlichting en helderheid. Niet meteen, maar op den duur wel.
Het brengt ook in spirituele zin verlichting. De volger kan nu loslaten en hiervoor onvoorwaardelijke liefde toelaten, zonder nog eisen te stellen aan de ander.
Als de volger helemaal loslaat kan dit voor de wegloper een hele schok zijn. Eerst zag de wegloper de verbinding tussen de tweelingzielen als vanzelfsprekend of zelfs lastig. Nu ziet hij de positieve betekenis van de verbinding.  Of de volger geeft informatie door waardoor de wegloper merkt dat de liefdesgevoelens die hij heeft heel normaal zijn voor een tweelingzielrelatie.  Daarna kan het heel snel gaan.
Wat heel opvallend is, is dat bij beide tweelingzielen vaak dezelfde issues/ trauma’s spelen. Denk bijvoorbeeld aan verlatingsangst, of ze zijn als kind gepest.  En op zich is dit heel begrijpelijk voor 2 personen die elkaars evenbeeld zijn en dezelfde dingen meegemaakt hebben. Tweelingzielen gaan ook vaak elkaars issues spiegelen tijdens het volger en wegloper proces en gaan hierdoor hetzelfde reageren. Als de ene de ander een tijdje negeert, dan doet de andere dat ook.  Als de ene begint te shockeren, dan doet de andere dat ook. Het is dan wel belangrijk om niet alles vast te laten lopen en af en toe zelf je trots aan de kant te zetten en een subtiele toenadering te doen of juist bewust afstand te houden als dat nodig is.
Zolang je nog angst, twijfel, verwarring, boosheid of iets anders voelt, dan is je ego nog bezig. Dan ben je je nog aan het ontwikkelen en dingen aan het verwerken. Ga hiermee aan de slag . Ga je eigen proces tegemoet met liefde en kracht, ongeacht wat de ander doet  en weet wat voor een mooie verbinding er staat te wachten.

Zit jij middenin dit proces? Weet je je geen raad? Heb je vragen?
Neem dan contact met mij op. Dan kunnen we kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Liefs Iris

16 gedachtes over “Lees het en je weet het!

 1. Lieve, lieve Iris,

  Wilde je even laten weten dat je me levensadem hebt gegeven nu ik na 8 jaar in de fase van verlater en volger ben aanbeland. Mijn geest is nog maar 20% van wat het kan zijn, er ligt pijn op mijn borstkast, mijn stem is laag en dun.

  Maar geweldig om te lezen dat alles volgens een bekend boekje verloopt. En dat mijn twin en ik altijd verbonden blijven. En dat ik als volger (vermoedelijk, dat merken we deze week) rustig, sterk en dapper moet blijven. Hoe ontzettend veel pijn ik momenteel ook ervaar.

  Kus van een bewonderaar, voor de afwisseling nu eens een hoog sensitieve man…

  Like

  • Hoi Kasper, ik ben blij dat je hier meer inzichten hebt mogen krijgen. Wat erg om te lezen dat het niet zo goed met je gaat.
   Het is lastig als je midden in dit proces zit.
   Ja, je blijft altijd verbonden met je TZ. Zie het als een koord / een rood draadje dat tussen jullie in hangt. Weet ook dat deze ontmoeting een heel ander doel heeft, dan het samenkomen zoals we hier kennen.

   Er staat deze week dus iets te gebeuren zoals ik uit je reactie kan opmaken.
   De kracht zit in je. En als je het geheel van dit alles ziet, zul je ook weer krachtiger worden. Van binnenuit. Het aantrekken en afstoten heeft een diepere betekenis. Het laat je iets zien over je eigen angsten.

   En ja, leuk dat je een man bent. Ze bestaan… de hoog sensitieve mannen 😉
   Ik wens je heel veel succes en kracht in dit proces.

   Liefs Iris

   Like

 2. Na een proces van 12 jaar en mijn TZ zo nu en dan tegenkomend, ben ik hem deze 2 al keer vlak achter elkaar tegen gekomen……..is dit het proces van augustus?

  Like

 3. Dag Iris,
  Niet verwacht dat het me zoveel rust zou geven. Ik heb mijn tweelingziel weer ontmoet na 20 jaar.
  We hebben de tijd genomen om weer met aandacht elkaar vast te houden, aan te kijken en het gevoel weer toe te laten. Dezelfde mooie energie kwam los als toen we 20 jaar geleden een relatie hadden van 2 jaar. Toen elke keer dat we elkaar zagen zo’n heftige lichamelijke reactie, vol gevoel en helemaal in het moment, 2 jaar lang. Veel “toevalligheden” met elkaar meegemaakt. Toch uit elkaar gegaan omdat ons ego ons teveel in de weg stond, denk ik nu. We wisten toen, op ons 21 e jaar al, dat onze relatie bijzonder was.
  Niet te vergelijken met onze relaties daarna. We vonden het beiden geweldig mooi dat het nu na zoveel jaar weer gebeurde. We bleken beiden ons afgesloten te hebben voor gevoel in onze huidige relatie door allerlei omstandigheden. Door elkaar weer te ontmoeten, gevoel weer toe te laten kunnen we onze huidige partners weer dichtbij laten. Het voelt voor ons beiden als “helen”, elkaar verder helpen. Al zijn mijn partner en ik het eens dat we uit elkaar gaan.

  Ik voel een diepe eigenlijk onvoorwaardelijke liefde voor hem. Hij kan besluiten met zijn vriendin samen te blijven. Ook dan is het goed zoals het is. We hebben beiden het gevoel dat we voor altijd aan elkaar verbonden zullen zijn, ook als we elkaar niet meer zouden zien. Wat geweldig gevoel om te delen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik herken dit zo duidelijk in mijn situatie.
  To en ik dit las dacht ik dit is over mij en me ex geschreven.
  Hij is me tweelingziel
  Maar op dit moment hebben we een complete
  Afstand van mekaar we praten niet een met elkaar.

  Maar me pijn is heel intens dat alles nu is zoalls het is.

  We kennen elkaar al 15 jaar en we hebben de laatste twee jaar een relatie gehad.
  Was zeer intens dus me verdriet is heel diep
  Dieper dan liefdes verdriet.

  Nogmaals
  Toen ik het las had ik het gevoel dat het voor ons was geschreven.

  Lieve Groet Anoniem

  Geliked door 2 people

 5. Lieve mensen, Wat een heftig proces,hé
  Alles is aan het veranderen in mijn leven. Mijn tweelingziel kan geen contact met mij onderhouden.
  Ik vind dit erg moeilijk. Momenteel ben ik een aantal maanden gescheiden; zoek een woning en ben ontslagen op mijn werk. Mijn hele leven staat op zijn kop.
  Dit is voor mij het teken dat ik eindelijk mijn ware levensplan/ zielsplan kan gaan leven. Ik voel dat dit goed is en vertrouw op een mooie toekomst! Wil niet zeggen dat ik momenten van diep verdriet en pijn ervaar. Ik wens iedereen veel liefde en geluk! Vertrouw en wees zelf de liefde die je zou willen ontvangen. Liefs van Pietje

  Geliked door 1 persoon

 6. Hi Iris, wauw! Het lijkt net of ik mijn eigen huidige levensverhaal aan het lezen ben. Ik herken echt zo veel uit je verhaal. Ik ben zelf de volger en ben echt zo verbaasd. Het is allemaal zo herkenbaar en daardoor voor mij ook heel verhelderend. Ik ga hier zeker mee aan de slag. Echt heel fijn om dit te hebben mogen lezen. Dank je voor je heldere woorden.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik had uw stuk gelezen . Ik weet bijna zeker dat ik mn tweelingziel heb ontmoet. Ik zit n.l in de wegloop fase. Alles klopt helemaal. De pijn dat is hartverscheurend. Probeer aan de hand van uw stukken mn weg te vinden . Dank u wel .

  Like

 8. Super mooi stuk… Ik heb het gevoel dat ik dan weer de volger en dan weer de wegloper ben.. Ik heb de afgelopen tijd veel strubbelingen en issues gehad, maar ze goed weten om te zetten in energie en rust.. Voor mijn gevoel ben ik weer erg gegroeid….
  Het enige dat ik mij steeds afvraag is: voor mij is de connectie met mijn tweelingziel super duidelijk en soms pijnlijk en soms heel fijn. Vooral dat laatste omdat ik weet dat we altijd verbonden zullen zijn.. Maar heeft mijn tweelingziel ook datzelfde gevoel of inzicht?

  Like

  • Dank je wel voor je reactie. Jouw vraag is de vraag der vragen. En juist door deze vraag blijf je met de ander bezig. Want je gaat wel je eigen weg, je groeit, maar deze vraag blijf door je hoofd malen. Je hebt zelf een “weten” dat je altijd verbonden bent, maar jouw ego neemt daar vaak geen genoegen mee. Dan blijf je in die struggles vervallen.
   Ik kan nu zeggen dat de ander het ergens heel diep van binnen wel weet, maar niet durft te voelen. Je kan dan de ander dit duidelijk willen maken. “GA NU EENS VOELEN!” “REN NIET WEG”, en als de ander dit wel doet, dan ren je zelf ook maar weg omdat “je weet dat het beter is”, maar jouw gevoel laat jou anders voelen. Dus je stopt weer met rennen en gaat de ander weer inzichten willen geven. The never ending story was mijn mooiste film van vroeger. Dat is dit verhaal ook.

   Ik kan ook zeggen dat de ander dit niet zo ervaart en gewoon maar de weg moet gaan die op het programma staat.

   Of je zegt tegen jezelf dat het niet uitmaakt of de ander dit gevoel nu heeft of niet. Je kan ook zeggen dat jij het heel bijzonder vindt dat je dit mag meemaken dit leven. Dat je enorm groeit in je eigen kunnen en voelen. Dat je straks je steentje mag bijdragen aan het helpen van mensen op deze wereld in welke vorm dan ook. Zolang je met de ander bezig blijft wat hij/zij wel of niet ervaart of voelt en denkt, dan zet je jezelf nog steeds vast, hoe hard je ook groeit. Jij groeit hierdoor, jij voelt je fijner, jij hebt iets speciaals meegemaakt en dat dankzij die ander. Dankbaar, ja ben dankbaar en laat alles wat het is. Dat is wat mij nu binnenschiet.

   Liefs Iris

   Like

 9. Het mooie van een tweelingziel relatie vind ik, dat je toch onvoorwaardelijk van de ander kunt houden terwijl die ander van je wegloopt, je ontkent en afwijst (daarmee zichzelf ook afwijst…)

  Like

 10. Wat een mooi en duidelijk artikel,
  Ik 57 jaar. Vrouw
  Hij 61 en heeft bindingangst
  4jaar geleden mekaar leren kennen
  Nou als of we mekaar al heel lang kende. Na verloop van tijd begon ik te ontdekken dat wij een tweelingzielen zijn. Aantrekken weg duwen hij bindingangst. Om de have klap een relatie.
  Ma laat mij niet los. Nu na 4 jaar is hij zwaar verlieft op een veel jongere vrouw. Ma wil wel contact met me houden. Ma dit doet me verdriet. Weer met lege handen. Gaat hij het nog snappen dat wij samen verder moet.
  Bedankt voor het luisteren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.