Aantrekken of Afstoten

Volg je gevoel. Dat is wat we horen als we ons bewust aan het worden zijn. Maar je gevoel volgen betekent ook dat je aantrekt. Misschien is het aantrekken niet wat je wilt, maar je wilt wel delen. Je wilt je gevoel uiten. Als je dit niet doet dan merk je dat je blokkeert. Dus je deelt. Je trekt aan.

Moet je nu dat ene berichtje sturen of moet je het gewoon niet doen?

Van vrienden of vriendinnen krijg je te horen dat je het niet moet doen. Je voelt dat je het wel wilt, maar dan ga je er over nadenken en kom je tot de conclusie dat het beter is om het niet te doen. Dus je houdt je in. Je stoot af. Maar toch… Toch heb je er geen vrede mee. Het blijft op de achtergrond knagen.

Wat je ook doet, het voelt beide niet fijn.

Als je de ander blokkeert, dan gaat dat tegen de stroming van je gevoel in.
Als je je weer opent voor de ander, krijg je vaak niet wat je verlangt.
Toch is dit een “spel” wat je heel lang kan spelen.

Waar het om gaat is dat je iets gaat doen vanuit je eigen authentieke zelf. Je kan de ander namelijk aantrekken vanuit een leegte. Je blijft de ander voelen. Soms wordt dit verward met een speciale connectie, maar eigenlijk is het niks minder dan een behoeftigheid die de ander op moet vullen.

Of je kan de ander met je verstand op afstand houden. Het mag niet. Het heeft geen zin. Maar zo vermoord je iets in plaats van dat het in vrede sterft. En wat je vermoord blijft voortbestaan.

Telkens aantrekken en niet krijgen wat je verlangt, resulteert uiteindelijk dat je vanuit jezelf voelt dat er iets veranderd. Jij veranderd. Je gaat je eigen waarde voelen en ervaren. Je gaat je eigen grens kunnen aangeven.

Telkens afstoten op basis van wilskracht zal uiteindelijk tot een ontploffing leiden. Het moet er toch op een gegeven moment uit.

Je zal pas rust vinden als je gaat kijken wat er in jou geraakt wordt. Wat kan jij jezelf nog niet geven? Waarom ervaar je liever dat beetje contact maar ook de afwijzing? Waar wijs jij jezelf nog af?

Wat heb je nog niet in jezelf gevonden waar je zo naar verlangt?

Waar ga je nog “op aan?”
Waar stoot je nog “op af?”

Zie vanaf een afstand wat je doet. Het geeft niks. Het mag best. Ergens doe je het totdat je een shift ervaart. Dan heb je geleerd wat er te leren valt. Dat is de les.

Voel! Voel de emotie. Laat het er zijn. Neem het waar.

Een gedachte over “Aantrekken of Afstoten

  1. Jeetje wat komt dit op het juiste moment, zit hier middenin. Ik voel in alles dat ik deze dynamiek als destructief ervaar en dat dit moet stoppen.
    Nu nog het zo doen dat het op een vredige manier gaat
    Dank je wel!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.