Ego – Ziel

Er is een verschil als je heel hard roept “ik ben er klaar mee! Ik ga op zoek naar iets anders”.

of…

Je komt in je leven op een punt waarop je je afvraagt of dit het is. Je vraagt je letterlijk af of het leven dat je leeft wel alles is wat er is.

De tweede vorm ervaar je meestal alleen na een crisis. Niet de fijnste manier, maar zonder lijden is er geen echt leren. Deze vraag komt namelijk vanuit je eigen ziel. Het is een vraag vanuit nieuwsgierigheid en niet vanuit verzet tegen iets.

Nieuwsgierigheid komt van binnenuit. Verzet is buiten je.

En iedereen in dit leven leert. Je leert hoe je liever voor jezelf mag zijn. Je leert hoe je beter voor jezelf op kan komen. Je leert grenzen aan te geven enz. enz. Het verschil zit hem in de manier waarop je leert.

Vaak zijn we ergens klaar mee. We willen ergens vanaf.
Die anderen moeten stoppen met aan je te trekken.
Je bent al een tijd ontevreden over je baan, maar je moet toch werken voor jouw huur of hypotheek.
Alweer sta je er alleen voor. Deze keer ga je je pas geven als de ander jou echt waardeert.

Het enige wat je wilt is rust. Het liefste zou je ergens in een hutje op de hei willen wonen waar niemand jou kan vinden. En hoe mooi zou het zijn als je een geliefde hebt die daar dan ook is?! Je eigen Utopia creëren.

Je bent er klaar mee!

Als je dit ervaart vanuit een onrust, dan is het enige wat je doet heel hard werken om rust te krijgen. Je bent je aan het losrukken. Je wilt ergens vanaf. Je schud en schud nog harder met je handen, maar hoe hard je ook schud, je zal merken dat het niet loskomt. Het is net kauwgom dat aan je handen plakt. Bij iedere poging er vanaf te komen, plakt het ergens anders weer vast.

En je merkt dat je bij iedere poging toch nog onrust ervaart.

De weg is namelijk niet naar buiten. Het is niet weglopen en denken dat je er vanaf bent. Je neemt jezelf namelijk altijd mee. We denken vaak dat anderen de oorzaak zijn van ons ongenoegen. “Die moet maar normaal doen. Of dat had de ander niet moeten doen”.

Je gaat geen echte diepe rust ervaren als je denkt dat je rust kan creëren.

De ziel werk anders. Als je in jezelf de rust hebt gevonden, dan zal je buitenwereld ook rustig worden. Je hoeft hiervoor niks buiten jezelf te doen.
Als je in jezelf de rust hebt gevonden, zal je vanuit je eigen kracht dingen kunnen veranderen. Dan ga je vanuit liefde voor jezelf de juiste partner aantrekken. Dan zal je stoppen met werken voor die ene baas en op eigen kracht een baan vinden die jou de rust zal laten ervaren. Je voelt je overal thuis en hebt daar geen plaats of huis voor nodig.

Rust vinden is niet een rustig leven hebben. Rust vinden is alles wat onrust geeft te gaan zien, voelen en doorleven. Al jouw emoties, al jouw verwachtingen, al jouw gevoelens en al jouw drama kijk je aan in plaats van wegkijken.

Jouw ego denkt dat je daardoor alleen onrust zal ervaren en zal dit niet willen doen. Jouw ego wilt de “makkelijke” weg, maar niks is minder waar. Juist door het te doorstaan kom je in een ruimte van rust. Je ruimt op. Waar eerst chaos was, ontstaat rust. Je kan de deur van een kamer waar een puinhoop is wel dichtslaan en door willen lopen, maar zo blijft de kamer een puinhoop. De onrust in jezelf blijft. Zodra je de kamer binnenstapt, het aankijkt en beetje bij beetje gaat opruimen, dan ruim je je eigen gedachtes, gevoelens en drama op.

Dat is het verschil.

Ik denk dat ieder mens een periode van alleen zijn mag doormaken om tot die kern te komen.

Loop je vast? Wil je een dieper inzicht? Heb je een bepaalde vraag?

Kijk hier voor alle informatie. Vanaf 9 mei kan je weer een reading aanvragen of een kaartlegging. Ook kan je een traject ingaan waarin ik je begeleid ❤

Klik hieronder voor meer informatie.

https://mooimens33.wordpress.com/kan-ik-iets-voor-je…/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.