Ontmoet mij daar

En toen knakte ik, zei de sterke man.
Wat gebeurde er dan, vroeg de zorgzame vrouw.

Ik liep tegen jouw muur aan. Ik wilde jou alleen maar liefhebben. Ik heb zo mijn best gedaan om jou lief te hebben, dat het pijn deed.
Het enige wat ik wilde ervaren was jouw liefde, maar ergens raakte ik op onze reis de weg kwijt. Ik voelde die liefde niet meer. Althans, niet meer die diepe liefde.

Ik sprong in het diepe met jou, maar het leek wel alsof jij mij gewoon liet verdrinken.
Ik was heel erg onzeker en ik zocht naar jouw warmte waar ik mij veilig kon voelen. Ik wilde alles goed geregeld hebben. Mijn werk, mijn huis, de zorg om mijn kind. Ik ben altijd bezig geweest. Zag je dat niet?

En toen ik zag dat jij zoveel plezier had met andere mannen, trok ik mij terug. Jij verdient beter dan mij. Ik was bang jou te verliezen.

Ik wilde leren hoe ik jou kon laten genieten, dat ik daardoor de verbinding met mezelf niet meer kon voelen. Het enige wat telde was jou tot een hoogtepunt brengen, maar dat was lastiger dan ik dacht. Ik dacht dat het aan mij lag.

Ik was zo bezig met jou, dat ik mezelf wegcijferde.
En ja, ik zocht wel hulp. Ik wilde leren, maar mijn hoofd zat te vol. Te vol met presteren en jou willen penetreren. Dat voelde als goed, maar ik heb gefaald in mijn ogen. Ik schaamde mij. Ik trok mezelf terug, terwijl ik zo graag bij jou wilde zijn. Ik wilde jou juist voelen en beminnen en er voor jou zijn, maar ik knakte.

Er is geen plek waar ik liever wil zijn dan bij jou, maar jij bent zoveel vrouw dat ik mij niet staande wist te houden. De onrust in mij werd te groot.

Kan je mij vergeven?

Jij hebt mij “gezien” onder mijn angsten. Onze verbinding ging heel diep.
Kan jij jouw hart weer openen zodat we verder kunnen gaan met het ontdekken van liefde in al die overvloed.

Ik dacht te veel. Ik voelde zoveel. Ik dacht dat ik daaraan moest werken, maar het enige wat ik hoefde te doen, was open te blijven staan voor jou.

Ik wil die rust samen met jou ervaren vanuit ons diepste zijn en niet vanuit oppervlakkige liefde die ik zocht na jou. Ik kan in die oppervlakkige liefde mijn draai niet vinden. Ik wil verbinden van ziel tot ziel. Er is nog zoveel dat wij lichamelijk kunnen ervaren.

Ik ben dan wel geknakt, maar ik hoef niet geheeld te worden. Ik hoef niet hard te werken om iets of iemand te zijn. Ik ben. Ik ben heel en van daaruit wil ik mij delen.
Ik reik uit naar jou. Niet meer vanuit mijn onzekerheid of behoeftigheid.
Kan jij mij ontmoeten, daar waar de magie ligt te wachten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.