Werkelijke film

We zijn spelers in een film, maar tevens zijn wij ook toeschouwer. We zijn toeschouwer, maar moeten ook de rol spelen die ons is opgelegd. En daar ontstaat bij mij de kortsluiting. Dan begint het beeld te knipperen en moet ik een mep op de TV verkopen. Als ik dan kijk dan zie ik dat ik niet meer in die film speel, maar ik zie nog wel heel veel mensen naar dat beeldscherm kijken. Ze zitten aan het beeld gekluisterd. Er is geen speld tussen te krijgen.

Het verhaal slokt de mensen op. Dit is zoals het altijd is geweest, alleen was het beeld anders, het toneelspel was hetzelfde. Nu wordt het alleen steeds meer en meer zichtbaarder. Mensen kijken en hopen op het verlossende bericht. Alleen zien ze niet dat de rest om hun heen in brand staat. De wereld staat letterlijk in brand en het enige wat de mensen doen is kijken naar dat scherm waarop wordt gezegd wat ze mogen doen, wat ze kunnen doen en wanneer ze dat mogen doen. Dat het voorbij is. Ze bidden dat ze vrij mogen zijn, maar doen er zelf niks aan om er iets aan te veranderen.

De mensen hebben zelf niet in de gaten dat ze meespelen in die film. De brand woekert ondertussen lekker door, maar echt niemand die denkt dat het kwaad kan. Ze willen alleen maar weten hoe het einde is van de film.

Deze film is niet aan mij besteed en als ik de mensen alarmeer over de woekerende brand om hun heen, dan word ik kwaad aangekeken. Ik moet mijn mond houden want anders horen ze niet wat er in de film gebeurd. Ik krijg de schuld als ze een stukje film missen.

Maar het enige wat ik wil laten zien is dat er brand is. Ik wil niet dat mensen levend worden verbrand. Nu is er nog tijd om te ontkomen, maar het schijnt ze niet uit te maken. Ik heb al gezocht of er een uitknop zat op de TV, maar ik ben gestopt.

Ik ben eruit gestapt om mijn eigen waarheid te regisseren. Het is lastig, want ik heb geen script, maar ik besef des te meer dat het mooiste verhaal ontstaat als je hem vertelt in de tegenwoordige tijd.

 

Een gedachte over “Werkelijke film

  1. Pingback: Wat wil “Met een kijk op de wereld” wel brengen – Some View on the World

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.