“Anders” zijn (in deze tijd)

Hooggevoelige mensen hebben vaak niet geweten dat ze hooggevoelig waren. Je kan je altijd anders hebben gevoeld, maar nooit geweten waarom. Je kan altijd emoties hebben opgepikt van anderen, maar nooit geweten dat dit jouw hooggevoeligheid was.

En net als ieder mens, wilde jij niet anders zijn. Je paste je aan. De ene trok zich misschien wel terug. De ander ging zich stoer voordoen.Waarschijnlijk heb je nooit echt veel vrienden gehad of juist wel, maar was dat wel vaak eigenlijk teveel.

Je hebt leren te leven vanuit je hoofd. Je hebt jezelf afgesloten voor je eigen gevoelens. Die mochten er immers niet zijn. Dan kon je de hele situatie niet meer aan.

Persoonlijk was ik altijd vaak alleen. Ik hoorde nooit ergens echt bij. Pas als ik mij anders voordeed, dan werd ik geaccepteerd.En wat wilde ik er graag bij horen. Ik sloot mij aan bij “de pesters”. Ik zocht connecties met de populaire kinderen van de klas. En uiteindelijk liet ik mijn lichaam letterlijk gebruiken zodat ik maar liefde mocht ontvangen. Natuurlijk was dat geen echte liefde, maar ik had er veel voor over om maar leuk gevonden te worden.

Deze hele situatie nu is daardoor een hele grote uitdaging voor alle hooggevoelige mensen.

In hoeverre ga je mee met de verhalen in je hoofd? Wil je niet buiten de boot vallen?Wil je je niet buitengesloten voelen?Heb je iets of iemand nodig van buitenaf?

In hoeverre vertrouw je op je gevoel?
Ben je trouw aan jezelf?
Vertrouw je op je eigen lichaam?

Persoonlijk heb ik mijn eigen lichaam mogen leren eren. Ik heb mogen leren om mijn eigen lichaam lief te hebben. Het lichaam staat niet los van mij, terwijl ik niet mijn lichaam ben, maar heb. Toch is dat het fysieke aspect waarmee ik door dit leven ga. Dus ik eer het. Ik heb de keuze om op mijn lichaam te vertrouwen.

En ja, dat brengt het volgende aspect omhoog waar velen mee worstelen. Nu wordt je namelijk letterlijk buitengesloten als je niet kiest voor wat je bijna wordt opgedrongen.

Hooggevoelige mensen staan voor lastige lessen. Alles wat je al hebt geleerd, wordt nu dubbel en dik uitvergroot.

Mijn advies is: Doe niks vanuit ego. Vecht niet ergens TEGEN, maar doe wat goed voelt VOOR jezelf. Niet omdat je beperkt wordt, maar omdat je eigen gevoel jouw grootste geschenk is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.