Onrust in jezelf – Nieuwe tijd

Op dit moment komen velen vast te zitten tussen twee werelden. Aan de ene kant de wereld die altijd “aan” is. De wereld die schreeuwt, beweegt, en waar geen minuut rust in is te vinden, en aan de andere kant het verlangen naar rust.

De ene wereld is de wereld waarin we altijd hebben geloofd. De wereld waar we gezien moesten worden. De wereld waar we beter, mooier en groter moesten hebben. De wereld die door alle drukte heel veel doet bedekken. Je bent altijd bezig. Je bent vanaf het moment dat jij je ogen open doet al bezig met de hele dag, de week, komend weekend of komend jaar.

Die wereld geeft vaak wel bevrediging. Je weet waar je aan toe bent (ook al is het niet altijd even leuk). Dat sluimerende gevoel van niet tevreden zijn uit zich in klagen, slachtofferrol spelen tot manipuleren en meer. We nemen het voor lief. Of eigenlijk weten we niet beter. Zo is het leven toch?

Je hebt je waarschijnlijk heel je leven gedragen zoals van je werd verwacht. Je bent die stoere man (voor de buitenwereld). Je bent die vrouwelijke duizendpoot die de ballen hoog heeft gehouden. Aan de andere kant komt jouw hooggevoeligheid steeds meer omhoog. Je wilt wegkruipen in je eigen wereldje. Je wilt rust, maar in deze uiterlijke wereld is nog lang geen rust. Dus je vlucht letterlijk naar je huis. Je schermt je van alles af. Je begint je af te vragen wat er met je aan de hand is. Zo ben je toch helemaal niet?

De shift is gaande. Het valt niet meer te ontkennen. Eindelijk ga je toegeven aan jouw roep van binnen. Je gaat inzien wat hooggevoelig zijn betekent. Je wilt niet meer meedraaien met die schreeuwerige wereld. Toch ervaar je tegelijkertijd die drang om je oude ik weer te willen zijn. Je wilt weer stoer gevonden worden, je wilt weer laten zien dat je alles kan. Maar het past niet meer.Je bent letterlijk op zoek naar de nieuwe jij. Of de jij die je altijd al was, maar nooit hebt gezien.

Als je het eenmaal hebt gevoeld, dan is er geen weg meer terug. Het kan wel uitgesteld worden, maar je zal telkens op een punt komen dat je weer dieper naar je gevoel mag gaan luisteren. Het is nu meer dan ooit belangrijk dat er mensen zijn die gaan voelen in plaats van denken. Mensen die vertrouwen op hun intuïtie. Mensen die van daaruit kracht neer kunnen zetten op deze aarde. We zijn zo onttrokken geweest van de natuur, en daardoor ook uit onze natuurlijke zelf, dat we niet hebben gezien wat er is gebeurd.

Hooggevoelige mensen die in hun kracht komen te staan zullen het leven gaan omarmen en zich er niet meer tegen verzetten. We kunnen niet meer alles bestrijden. We mogen gaan accepteren wat er is. Het leven wordt zoveel lichter als je uit die sluimerstand van het denken komt. Het leven is niet zwaar, we maken het zwaar. Het oude vertrouwde loslaten voelt nog niet helemaal oké. Begrijpelijk als je al heel je leven zo leeft. Je kan ook niet zien wat er voor in de plaats komt. Dus je mag totaal gaan vertrouwen op jezelf. Jij, die voelt dat het anders is. Jij, die voelt dat je anders bent.

Ga vertrouwen op dat gevoel. Je zal een voorbeeld zijn voor velen. We hebben juist die stoere en krachtige mensen nodig om te laten zien dat hooggevoeligheid niet zweverig is, maar juist down to earth!

Heel worden met de aarde. Heel worden met jezelf.Omarm die gevoelige kant van jou. Vertrouw op je gevoel.Kom in je kracht door kwetsbaar te zijn.Win niet door te strijden, maar ervaar liefde en verbind je met alles en iedereen.

De nieuwe wereld creëer je vanuit jezelf.Als je innerlijke rust ervaart, zal je dit uitstralen en groter maken.

Als je jezelf kan zijn, dan kan je delen vanuit overvloed in plaats van verlangen naar iets in de toekomst.

Je staat tussen die twee werelden in.
Precies waar je mag zijn!
Kom in je mooie kracht 🔥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.