Het leven

Wat vechten we vaak tegen het leven. Het duurt vaak allemaal te lang en als je “er” eindelijk bent, dan ben je nog niet klaar. Je bent al uitgeput en dan moet je ook nog eens door. Het voelt soms zwaar.

Als je volwassen bent ga je werken, komt thuis, maakt eten (dat het liefst snel klaar is), ploft op de bank, kijkt tv en gaat naar bed. Dan heb je nog twee dagen weekend. Dat is dan de beloning voor het harde werken of liever gezegd het uitzitten van het leven.

En dan voelt het leven zwaar. Je blijft maar “aan” staan.

De schuld wordt vaak gelegd bij anderen. Anderen ontnemen jou iets. Anderen hadden beter voor jou moeten zorgen. Anderen hadden jou niet moeten verlaten.

En daar sta je dan.

Ergens ben je de essentie van het leven kwijtgeraakt. Het leven is namelijk heel mooi en bijzonder en kan jou alle kracht en liefde geven die jij je maar kan bedenken.

Het is echter vaak de angst die wij met ons meedragen. De angst om iets te verliezen. De angst om anders te zijn. De angst voor het onzekere. Deze angst is een sluipmoordenaar. Door die onderliggende angst (die vaak niet altijd voelbaar of zichtbaar is) ervaar je stress. Stress is een grote afbraak voor jouw lichaam en geest.

Het is tijd om te stoppen met klimmen. Als je stopt val je niet, maar je mag even uitrusten. Ga jezelf vinden. Zoek niet de oplossing buiten jou. Ga vertrouwen op jezelf. Jij bent de ware kracht. Het zit allang in jou, maar je hebt geleerd het niet te voelen.

Stilstaan en voelen is soms eng. Je blijft jezelf bezighouden, maar probeer het eens. Je kan vertrouwen op jouw eigen lichaam.

Je mag altijd verder klimmen, maar dan niet met de hoop die top ooit eens te bereiken, maar om te genieten van de wandeling. Dat geeft zoveel meer rust. Dan kan je liefde uitstralen. Dat is wat we nu nodig hebben. Mensen die stralen, mensen die verwarmen, mensen die verbinden.

Je mag geloven dat iets of iemand jou jouw leven terug zal geven, maar voelt het leven wat je hebt fijn? Wil je blijven vechten? Voelt het fijn om altijd op iets andere te moeten vertrouwen of ga je op zoek naar jou eigen innerlijke kracht?

Ons lichaam en onze geest staan nauw met elkaar verbonden. Als je gaat leven vanuit deze verbinding, dan ga alles zo anders ervaren. De enige persoon die er altijd voor jou zal zijn, ben jezelf.

Als je het buiten jou om zoekt dan heb je altijd meer nodig. Althans dat denk je of dat wordt jou verteld. Als je naar binnen keert dan heb je een onuitputtelijke bron van liefde en kracht.

Kom in jouw kracht
Lief het leven en lief jezelf

Iris ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.