Het is zoals het is – toch?

We zitten nog steeds in een rare tijd en het lijkt nog wel even te duren. In de spirituele wereld hoor je verschillende geluiden. Velen trekken zich terug in hun eigen bubbel. De voordelen van deze situatie worden volop benut. Er is vrede met alles, want alles gebeurt nu eenmaal met een reden.

Het klopt ook dat als je ergens tegen in verzet gaat, dat de strijd dan alleen maar groter wordt. (dissociëren). Echter zodra we gaan versmelten met de situatie, dan komen we vast te zitten in onze eigen gevoelens.

Er is op dit moment grote angst voor afwijzing. Als je nu niet meedoet met alle maatregelen, dan ben jij de boosdoener. Er wordt ons vertelt dat wij dan asociaal zijn. Dus we moeten gewoon onze bek houden, en doen wat ons wordt verteld. Die druk is nu zo groot, dat we het maar doen. We hebben geen zin in boze blikken, nare opmerkingen of zelfs een boete. Dit is een hele nare psychologische oorlog die niet altijd wordt doorzien.

Aan de andere kant kunnen we ons ook afkeren van de dingen die we niet willen of durven te zien. Het is te beangstigend. Het zou toch niet echt dat… (vul je gedachtes maar in).

Nu is mijn vraag hoeveel nog hun eigen gevoel volgen? De maatregelen worden steeds gekker. We lachen erom. We sturen elkaar grappige afbeeldingen en zeggen dat “ze” helemaal gek aan het worden zijn. Maar ondertussen volgen we vrijwillig alle maatregelen, want het is nu eenmaal zoals het is.

Het donker wordt nu echt zichtbaar. En dat mag volgens velen er ook gewoon zijn, want zonder donker is het licht niet zichtbaar. Het klopt dat je pas jouw eigen donkere stukken kan helen, door het licht erop te laten schijnen. Dus het donker mag er zijn, maar we vergeten nu om ons eigen licht te laten schijnen. We klagen, we maken grappen (om het maar dragelijk te houden), maar doen verder erg weinig en langzaam neemt zo het donker alles over.

Je kan in je eigen bubbel zitten. Je kan de hele dag mediteren, boeken lezen, bidden, online workshops volgens enz, maar als je je eigen mind niet omkeert en op zoek gaat naar jouw eigen diepste natuur, dan ben je nog steeds bezig met alles buiten jou om te zoeken.

Kan jij kijken “boven” alles wat er nu speelt? Kan jij eruit stappen en zien dat jij niet schuldig bent aan alles wat er nu gebeurt als jij jouw eigen gevoel weer gaat volgen?

Velen hebben een innerlijk WETEN! Het voelde al vanaf het begin niet oké, maar lopen toch maar mee omdat er angst is voor afwijzing van de maatschappij. Je kan je dan wel verstoppen in je eigen bubbel, maar ondertussen trekt het kwaad verder. En terwijl jij verstopt zit, kan jij niet jouw licht laten schijnen.

Alles wat er nu ook speelt is ook te ontkrachten. Je moet alleen je eigen kracht vinden om je rug recht te houden. Je hoeft niet in strijd te gaan tegen “het kwaad”. Dat zal er alleen maar voor zorgen dat het kwaad, kwader wordt. Het gebeurd nu al op bijna niet zichtbaar niveau van censuur. Het spreekwoord “een kat in nauw maakt rare sprongen” is nu zeker van toepassing.

Het enige wat je hoeft te doen is te realiseren dat je wakker bent geworden in een droom. Deze droom kent vele lagen (dimensies). Vanaf welk niveau ga jij kijken? Je komt dan vanzelf in een hoger bewustzijn. Je kan het kwaad zien, maar het maakt jou niet meer angstig omdat je dicht bij jezelf staat.

Jouw innerlijke WETEN vertelt jouw wat waarheid is. Jij bent hier om niet onderdrukt te worden. Jij bent hier om in jouw waarheid te gaan staan. Als het niet goed voelt, dan voelt het niet goed.

Ja, we zitten in een systeem dat ons lang zoet heeft gehouden. Nu er steeds meer bewuste mensen zijn voelt de kat zich in het nauw. De truckendoos is opengetrokken. Nu is het de kunst om je niet alleen bewust te zijn, maar ook jouw eigen innerlijke weten te gaan onderzoeken.

Het is zoals het nu is, maar je kan jouw rug rechten en zeggen: Tot hier en niet verder of je steek je hoofd in het zand en laat alles over je heen gaan.

Je bent hier inderdaad niet voor niks op dit moment. Waarschijnlijk heb je dit al vele malen al mee mogen maken en nu is daar het moment om het verschil te maken.

Keep your head up and let your light shine!

Iris ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.