Bewust dingen doen

Heb je wel eens gemerkt dat als je twee dingen tegelijk doet, dat je dan soms niet het idee hebt dat je het bewust hebt meegemaakt? Stel je eet heel vaak voor de TV of als je aan het bellen bent. Of je neemt geen echte pauze en neemt tussen het werken door telkens een hap.

Dan heb je grote kans dat je niet het idee dat je hebt gegeten. Je kan nog snel fataal eten pakken om toch de sensatie te ervaren in jouw lichaam.

Het leven laat ons hetzelfde zien. Velen leven niet bewust. Daarmee bedoel ik dat ze eigenlijk in een soort roes leven. Het leven draait door, maar ze hebben er geen vat op. Alles “overkomt” hun. En zo heb je grote kans dat als je op het sterfbed ligt, dat je denkt… Was dit nu mijn leven?

Misschien heb je zeker wel leuke dingen gedaan, maar dat echte diepe gevoel van geluk heb je dan waarschijnlijk nooit echt ervaren.

Vaak doe je dan ook dingen, maar wil je er eigenlijk ook weer vanaf zijn, omdat het vooruitzicht fijner is. Denk maar eens aan de grote hypnose die “weekend” heet. We zitten onze uren uit en daarna gaan we pas leven.

Je kan je dan afvragen of jouw baan wel past, en zo niet waar jouw angsten liggen om niet te kiezen voor iets anders, maar je kan ook alvast beginnen met bewust aanwezig te zijn op jouw werk.

Er is geen ander moment dan NU.

Als je dat gaat beseffen, dan houdt jouw geest je niet meer vast in zijn beperkingen. Neem de tijd om “verzadigd” te raken. Alleen zo kan je uit de overlevingsmodus stappen. Je hebt dan geen fatale dingen dan meer nodig om te voelen dat je leeft. Je WEET dan dat je leeft. Je voelt je dan vrijer, opener, beter in je vel.

Probeer het maar eens. Doe eens bewust eten. Raffel het niet af. Misschien begint het al bij bewust koken of zelfs bewust jouw eten kopen.

Het zal niet allemaal in één keer gaan, maar je kan wel alvast voelen wat de eerste stap met jou doet. Ga daarom eens bewust leven. Niet afraffelen, zodat je op jouw sterfbed kan zeggen: “Ik heb misschien niet alles gedaan wat ik zou willen, of het is mij niet gelukt alles te bereiken, maar ik heb wel genoten van het leven.”

Ik wens je een bewuste dag!

Iris ❤
http://www.MooiMens.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.