In de rij

We ontkomen er niet aan. We staan allemaal “in de rij” voor de dood. We weten alleen niet hoe snel die rij gaat of waar we staan. We weten alleen dat zodra we worden geboren, we ook automatisch in die rij komen te staan.

We kunnen ons er niet voor beschermen. We weten namelijk niet hoe en waar we zullen sterven. Het kan zelfs zo zijn dat je dit nu zit te lezen en dat je over tien minuten er niet meer bent. Zo snel kan het gaan.

Toch zijn we niet vaak bezig met dit feit. (Gelukkig maar). Maar dan worden we bedreigd. Er is een virus wat nieuw is. Er is een virus wat wereldwijd wordt verspreid. Wat op nummer één staat in het nieuws. Je ontkomt er niet aan En ja, er sterven mensen aan dit virus,maar er sterven ook mensen aan andere virussen omdat hun lichaam niet sterk genoeg is. Alleen nu wordt het zo uitgelicht en kan er angst en paniek aangewakkerd worden.

Toch is de kans minimaal dat je zal sterven aan dit virus. Er sterven duizenden mensen per dag van de honger. Dat is dan een ver-van-je-bed-show denk je dan. Hier “om de hoek” is doodsoorzaak nummer één dementie. Verder is dat natuurlijk kanker, beroertes en hart -en vaatziektes. Dat staat ons meer nabij. De kans dat je daaraan sterft is vele malen groter. Alleen wordt dat niet zo uitvergroot.

Er is maar één manier om jou lichaam en geest gezond te houden. Dat doe je door te leven vanuit je eigen ziel,. Zo zal stress langzaam uit jouw lichaam verdwijnen. Stress wat weer gekoppeld wordt aan jouw lichaam. Door stress of eenzaamheid neem je eerder dat chocolaatje om je fijn te voelen. (Je vindt dat je het verdient). Je slaat een paar glazen alcohol achterover om maar even uit jouw negatieve gedachtes te stappen. Je bent waarschijnlijk ooit begonnen met roken om erbij te horen. Nu steek je een sigaret op als je even wilt ontsnappen en je een fijn gevoel wilt krijgen.

Natuurlijk is het ook fijn om te genieten van de dingen die het leven mooi, fijn en aangenaam maken. Er is alleen een verschil als je ze nodig hebt om je fijner te voelen, of dat jij je fijn voelt en je geniet ervan.
Er is een verschil of jij je erna stom en slap vindt omdat je weer bent bezweken aan de verleiding.

Heb iedere dag het leven lief. Heb iedere dag jezelf lief. Huil, lach, bemin, vrij, brul van woede. Dans in de regen of vloek onder de zon. Verdwaal en verwonder.

Dood gaan we allemaal. Jouw lichaam zal een keer bezwijken om welke reden dan ook. Ga alleen niet in die rij staan, maar dans door het leven zolang het duurt!

Iris

 

Advertentie

2 gedachtes over “In de rij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.