Dansen zonder mij

Je hebt het niet kunnen negeren. Marco Borsato, de man met die liedjes die jou zo kunnen raken, gaat scheiden. Heel Nederland stond even op z’n kop, want “hoe dan?”

We horen het zo vaak… die en die gaan scheiden. Alleen zijn dat vaak woorden die niet veel met ons doen. Vaak wordt gedacht dat het voorbij is na die keuze, maar dan begint het eigenlijk pas.

Daar wil ik even bij stilstaan, want scheiden doe je niet zomaar even. Of het overkomt jou plotseling of je loopt er waarschijnlijk al lang mee rond. Dan knaagt het aan je. Waarschijnlijk heb je ook al geprobeerd dat gevoel te negeren. Misschien begrijp je jezelf niet. En als je dan eenmaal de woorden hebt gedeeld, en denkt dat dat het moeilijkste was, dan merk je pas dat dit het begin van een lange rit kan zijn.

Degene waar je veel met hebt meegemaakt, recht in de ogen kijken en samen beslissingen nemen, los van elkaar. Je houdt je groot, maar van binnen ben je heel klein.

Je komt in zwaar weer. Mensen hebben hun mening klaarstaan. Ze vinden het dapper van je, of juist roekeloos. Had je niet meer je best kunnen doen? Och, misschien ben je wel beter af is ook zo’n zinnetje. Maar alles gaat langs je heen.

Je begint te twijfelen aan jezelf, maar de stap is gezet. En wat als je nu spijt krijgt? Had je het wel zo slecht?

Toch is dit jouw beslissing geweest en diep van binnen weet je dat je achter jouw keuze staat, alleen deze beslissing zorgt voor een achtbaan aan emoties. Ga je eerst rustig omhoog… daarna lijkt het alsof je te pletter zal vallen.

Maar je gaat door, want diep van binnen weet je dat deze weg, jouw weg is. Iedereen kan wel zeggen dat het goed komt, maar als je voor de zoveelste keer verscheurd wordt door emoties, dan betwijfel je dat toch echt.

De ander was zo vanzelfsprekend, dat het heel lastig is om uit deze samensmelting los te komen.

Dus je gaat lopen, vallen, struikelen en weer opstaan. En langzaam zal je merken dat je de weg naar jezelf aan het bewandelen bent.

Het is niet fout om een relatie te beëindigen. Het is ook niet goed om ten koste van jezelf maar door te gaan.

Niks is voor altijd, dus de tijd dat er een einde is, zal er zeker zijn. Op welke manier dan ook.

Kijk hoe het danst zonder mij

Dat liedje was er niet voor niks. Toch?

Iris

Vind je deze tekst inspirerend of gewoon mooi? Haal je kracht uit mijn blogs? Dan ben je vrij om MooiMens te supporten. Dat kan door een donatie naar keuze te doen. Ik ben je hiervoor heel dankbaar 💞🙏
Een donatie kan je doen via 1 van de onderstaande linkjes.

Tikkie
https://tikkie.me/pay/aiqrd4qrhn2458d6jt6d

PayPal
https://www.paypal.me/mooimens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.