De roep van je ziel

Opeens is daar de strijd in jou. De strijd tussen het denken en het voelen. Het lijkt wel of er een “jij” op je ene schouders zit en een andere “jij” aan de andere kant op je schouder. We zien dat altijd als goed en fout, terwijl dat juist weer ons denken is wat ons dat laat denken.

Aan de ene kant wil je je veilig blijven voelen. Je wilt geliefd en gewaard blijven worden door de mensen om je heen, en aan de andere kant is er die enorme behoefte om je eigen gevoel te volgen.

De ene kant wordt gezien als de goedkeuring van anderen. Je blijft erbij horen. Je doet wat hoort en dat voelt fijn, want als je dat doet wordt er van jou gehouden. Je hoort erbij. Je hoeft niet van jezelf te houden, dat doen andere wel. Het enige wat je ervoor moet doen is concessies sluiten. Wel te verstaan met jezelf. Je moet een deel van jezelf opgeven om erbij te horen.

Dit doe je moeiteloos. Het voelt namelijk heel vertrouwd en goed. Je voelt je veilig en geliefd. Je bent goed bezig zegt die ene kant van jou. Maar dat is schijn. Ook wel schijnheilig. Niet luisteren naar jezelf zorgt namelijk ook voor ongemak. Gedachtes zetten zich vast in jouw lichaam. Soms worden de gedachtes zo groot dat je ze niet meer verwerkt krijgt. Je komt in een burn-out, of je lichaam gaat op slot. Je kan niet meer zo goed bewegen, het lopen wat lastiger, of je krijgt een hele grote waarschuwing en je gaat lichamelijk out.

En dat is het grootste kado wat je kan krijgen. Dat is het moment dat je letterlijk stil moet gaan staan en er niks anders opzit dan te luisteren naar jezelf. Wat roept jouw ziel? Het gaat om jou en niet om de keuze om erbij te willen horen. Het gaat om zelfliefde en niet om de liefde te willen krijgen van anderen. Dat put namelijk uit. Als je het zelf ervaart dan heb je het altijd in je. Je mag gaan leven in je eigen vrijheid.

Dat is de weg die je mag gaan maken. Luister jij naar de roep van je ziel of dender je na die halt gewoon weer door? Leer te luisteren naar die roep van je ziel. Dat is de weg die je mag gaan volgen om te gaan leven in jouw eigen vrijheid.

Iris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.