Elkaar nodig hebben

Binnen een relatie hebben we de ander vaak nodig. Hier ben je je eigenlijk nooit echt bewust van. Je hebt het best goed. Je ziet het vaak ook niet als nodig hebben. Toch vraag ik je eens om te kijken naar deze patronen.

Vaak heeft een partner de andere partner nodig (om welke reden dan ook)

Denk aan fysiek vlak. De ander heeft een ziektebeeld waardoor er  afhankelijkheid is. Bewust of onbewust… Degene heeft een spierziekte of iets anders waardoor sommige dingen moeilijker gaan. Jij bent gewoon nodig. Dat geeft jou weer een fijn gevoel. Vaak is zo’n ziektebeeld ook ontwikkeld door het onderbewuste. De ander wil afhankelijk zijn. Niet dat de ziekte geen pijn of frustratie oplevert, maar je bent wel veilig dat de ander jou niet verlaat.

Denk aan het materialistische. De angst om “alles” te verliezen. Je hebt er verdomme zo hard voor gewerkt je hele leven. Moet je alles wat je hebt nu allemaal opgeven? Terwijl je in je leven geen zekerheid hebt. De enige zekerheid is dat niks zeker is. Niemand is van jou, je hebt alleen jezelf.

Denk aan financieel. Zonder de ander is het inkomen te laag en kan je geen leuke dingen meer kan doen. Dingen die je juist nodig hebt om je goed te voelen. Terwijl als je het omdraait dan voel je je goed en heb je dat niet meer nodig om je fijn te voelen…

Denk aan praktische zaken. De huizenmarkt is een ravage. Je zal voor je gevoel terug naar af moeten om bij je ouders in te trekken of tijdelijk bij vrienden te crashen, maar dat kan je geen jaren volhouden. En de huizenmarkt ik nu zo slecht dat je soms wel 2 tot 8 jaar op een huis moet wachten. Het ligt er maar net aan waar je woont.Je zit eigenlijk best goed, ook al is er soms wel “iets”.

Denk aan emotioneel labiel zijn. Jij bent nodig omdat de ander zelf niet kan omgaan met eigen emoties.

En de belangrijkste is wel… Ik voel me leeg zonder jou. Ow en wat klinkt dat heerlijk hè als de ander jou nodig heeft! Maar besef dat dit geen liefde is. De liefde ebt uit deze binding steeds meer weg. Het wordt een soort van gezapig samenzijn. Niet al te slecht en niet al te goed.

Je blijft wel droog, maar de kleuren vervagen….

Iris

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.