Opgeven is geen optie, of juist de beste?

Opgeven is geen optie. Klinkt stoer hè, deze woorden. Ik zag deze woorden ook vermeld als een website waar ik graag aan wilde deelnemen. Toen voelde ik al wat weerstand tegen de woordkeuze, want waarom zou opgeven geen optie mogen zijn? Omdat je anders jouw doel niet bereikt?

Er wordt vaak gedacht dat als je opgeeft, dat je dan niet de top bereikt. Dat je dan niet je doel behaalt. Maar wat als al jouw kracht uit je is getrokken? Wat als je nog doorgaat op dat kleine beetje wat je nog in je hebt? Je komt dan wel vooruit, maar niet zo goed, zodat je de top ook niet kan halen. Je mist die vechtersbaas die je eerst was, maar vechten kost zoveel energie dat het jou uitput.

Opgeven is vaak juist de enige optie die er is. De enige optie die jou de weg laat zien naar jezelf. Als je stopt met vechten, dan kan je gaan leven vanuit vertrouwen. Je neemt het leven dan zoals het komt, in plaats van zoals je vindt zoals het zou moeten gaan en daar altijd voor blijven te vechten. Juist door te vertrouwen kom je ook leuke mogelijkheden tegen. Je krijgt vrijheid in keuzemogelijkheden. Je mag zelf bepalen welke kant je op wilt gaan, in plaats van dat ene doel te moeten volgen. Je kan juist meer om je heen kijken en genieten van was er is.

Als je niet meer kan, dan is opgeven de enige optie. Juist dan kom je in een nieuwe fase terecht. Je gaat anders voelen en denken. Je kan al heel je leven doen wat je wil en je eigen weg volgen, maar er is een subliem verschil. Je kan leven van het ene weekend, naar het andere. Je kan je gevoel vermijden en doorgaan, want opgeven is geen optie. Of je kan onderuit gaan en merken dat thuis geen plaats is maar een gevoel in jezelf.

Je kan leven in volle vaart, maar niet echt het idee hebben dat je leeft. Of je kan leven in rustig vaarwater en je diep verbonden voelen met ‘het leven”.

Opgeven betekent vaak dat je een mooiere en fijnere weg vindt om te bewandelen. Een weg die jou rust geeft in plaats van dat je wordt geleefd door het leven. Na het opgeven ga je verder, alleen op een mooiere en liefdevollere manier. Durf de controle te laten vallen en ga eens kijken wat het leven brengt. Als je de controle niet los kan laten, dan komt vroeg of laat het moment dat opgeven de enige optie is. Geef je dan over en ga eens kijken wat het leven te bieden heeft.

Leer te vertrouwen op jezelf en het leven te nemen zoals het komt. Juist dan bereik je fluitend te top terwijl je daar helemaal niet mee bezig was.

Iris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.