Hoop doet leven… Of niet?

Hoop laat jou leven. Dat klopt. Maar hoop zie ik meer als iets waar je je krampachtig aan vasthoudt. Je hoopt op een betere, fijnere, mooiere toekomst. Je staart je blind op dat punt wat je ooit hoopt te ervaren, voelen, beleven, mee te maken.

Het voelt heel fijn als dan datgene ook werkelijk gebeurd. Je droom komt uit. Je voelt je gelukkig. Maar als die hoop maar niet in zicht komt? Wat als die hoop maar nooit gebeurd?

Ten eerste leef je dan niet in het nu. Alles om jou heen ervaar je niet intens. Het leven gaat aan je voorbij. Ten tweede kan je heel hard vallen als die hoop niet uitkomt. Het leven had iets anders met jou voor en daar ga je. Je voelt je in plaats van gelukkig, opeens heel erg verdrietig, boos of gefrustreerd of…

Vertrouw!

Vertrouw dat wat je mag ervaren, dat dat ook op jouw pad komt. Vertrouw dat als iets niet gaat zoals je had gehoopt, ook een weg kan zijn. Wordt niet afhankelijk van hoop, maar vertrouw.

Anders ervaar je alleen geluk als je krijgt wat je had gehoopt en zal je altijd moeten blijven hopen om gelukkig te zijn.

Iris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.