Je kent mij niet – Het spijt me

Je kent mij niet, maar ik heb een lange tijd naast jou gelopen.
Je kent mij niet, maar de man waar jij mee leeft, die ken ik heel goed.
Je kent mij niet, jij weet niet wie ik ben, maar ik weet dat des te meer.

Je lijkt best wel veel op mij en dat zal geen toeval zijn.
Ik ken je niet, en toch weet ik hoe je bent.

Ik heb een hele lange tijd samen met jou in jullie huwelijk gezeten. Dat klinkt gek hè. Zeker als jij er niks van weet. Of heb je het ergens wel aangevoeld, maar wilde je het nooit zien? Heb je altijd de andere kant opgekeken?

Vaak heb ik mij wel eens afgevraagd of jullie wel getrouwd waren. Uren achter elkaar appte ik met jouw man. Waar was jij? Ik weet het niet.

Jouw man is fysiek altijd bij jou geweest, maar geestelijk was hij vaak bij mij. Ik heb hem horen twijfelen. Ik heb hem zien stoeien met zijn gevoelens. Ik heb zijn stem horen beven. Ik heb zijn tranen gezien. Heb jij daar ooit iets van gemerkt?

Ik weet zeker dat jij hem een keer in elkaar hebt zien vallen. Die tranen, die leegte… Het kwam niet alleen van het druk zijn. Heb je hem toen gezien?

Jij hebt al die tijd gewoon doorgeleefd. Gedacht dat je in het mooiste huwelijk aller tijden leefde. Waarschijnlijk voelde dat voor jou ook zo, Hij doet nu eenmaal veel voor jou. Zo is hij. Dat voelt voor jou als heel veel liefde krijgen.

Jouw man, ik ken hem nu een aantal jaar. Ik ben van hem gaan houden en zonder dat hij het wilde houdt hij ook van mij.
Het is nooit mijn bedoeling geweest. Het spijt me dat je dit nooit geweten hebt. Het spijt me want ik zou het zelf wel willen weten.

Ik weet dat hij ook van jou houdt. Daarom gaat hij weer helemaal voor jullie huwelijk. Je zal het wel gemerkt hebben. Hij is minder met zijn telefoon bezig. Het voelt weer fijn voor jou.

Het spijt me dat ik mee heb gelopen zonder dat jij het wist. Ik had geen idee wat mij overkwam. Ik had eerlijk willen zijn, maar het is niet aan mij om het te delen.

Het spijt me ook dat ik niet eerder ben gestopt met het contact. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom het dan zolang heeft geduurd als ik het niet wilde. Een echte uitleg heb ik er niet voor. Ik heb eerst al mijn pijnen mogen doorvoelen voor het helder werd.

Jouw man heeft angst dat je hem verlaat als hij zijn gevoel zal delen. Hij kan niet alleen zijn. Dat heeft hij nooit geleerd. Nu doet hij dus wat hij denkt dat het beste is, maar als hij op een dag iets deelt, veroordeel hem dan niet. Luister dan naar hem, al zeg ik niet dat je het moet accepteren. Ik was echter nooit een keuze. Hij heeft mij nooit iets beloofd. Probeer hem te begrijpen. Je weet dat hij het hart op de goede plek heeft zitten.

Het spijt me echter niet dat ik met hem heb gezoend. Dat had ik niet willen missen. Ik voelde mij thuis bij hem. Zonder woorden konden we praten.

Ik zou het niet fijn vinden als mijn man een geheim zou hebben voor mij. Maar nogmaals, het is niet aan mij om eerlijk te zijn, maar het is nu wel tijd om voor mezelf te kiezen.

Ik vind het fijn dat jij je gelukkig voelt met hem. Je hoeft geen angst meer te hebben. Ik heb afstand genomen en hij van mij. Hij heeft mij nooit gezegd dat hij voor mij zou kiezen. Kiezen was geen opzet. Kiezen was niet de bedoeling. Ik ben er alleen geweest.

Het spijt me dat je het niet weet. Het spijt me dat je zelf niet je mening hebt kunnen geven. Het spijt me dat jouw man niet alles durft te delen. Dat hij een geheim heeft voor jou. Ik kan hem echter niet iets laten doen waar hij angst voor heeft. Deze is heel erg dubbel. Hij voelt ook angst om mij te zien, maar ook angst om jou onder ogen te komen. Ik hoop dat hij ooit rust hierin krijgt door te delen.

De keuze is gemaakt om hieruit te stappen. Meerdere keren…. Het is geen gemakkelijke keuze, als er zoveel gevoel bij zit. Nobody said it was easy. Ik lees dat iedere dag en zal dat de rest van mijn leven blijven zien.

Ik wil echter geen geheim meer zijn.

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.