Vooral blijven lopen – anders doet het pijn

We lopen en rennen in dit leven. Het moet allemaal snel. We moeten dit, we moeten dat en als dat niet kan dan toch nog even snel zo.

Een avond niks doen is een avond niet geleefd. Snel invullen die hap. We hollen en jagen alles na. Dat project moeten we aangrijpen want dat is een unieke kans. Die kans moeten we vastpakken, want dat is once in a lifetime! Als het leven even stilstaat dan moet er snel weer iets komen. We kopen dingen, meestal groot. Een huis is een mooi project. Een huisdier is een uitdaging. Een motor is een leuke hobby en zo maken we het leven lekker druk. Ik hoor velen al denken: “Maar zo hoort het toch? Zo gaat toch het leven?” Toch is dan mijn vraag van wie dat dat zo moet?

We vinden het niet fijn om stil te staan. Weet je waarom niet? Pas als je stilstaat sta je in contact met jezelf en dat is zo confronterend. Je loopt letterlijk tegen de muren aan.

Laatst was ik aan het wandelen en mijn sok zat niet zo lekker. Ik had geen zin om hem goed te doen. Dom natuurlijk, maar eigenwijs…

Toen ik stil ging staan om even tot mezelf te komen merkte op opeens pas hoeveel pijn mijn voet deed. Het was fijner om te blijven lopen, dan om stil te staan.

Zo doen we dat in ons leven ook. We lopen , rennen en hollen en dat gaat allemaal best fijn. We merken wel dat er “iets” is, maar ja… Dat is overal en altijd wel. Dan komt het moment dat we tot stilstand gedwongen worden (uit onszelf doen we het niet), en dan merken we pas hoeveel pijn we eigenlijk hebben. Pijn is dan niet fijn en we beginnen weer met lopen, rennen en hollen, want jezelf zien is te pijnlijk.

Maar die pijn komt omdat we altijd niet lekker lopen. Vaak ongemerkt. Het is dus veel wijzer om te kijken waarom we niet lekker lopen. Doorlopen is natuurlijk de makkelijke manier. Het doet je laten vergeten wat je voelt, maar het is en blijft aanwezig. Terwijl als je eens stil zal staan en de aandacht bij jezelf blijft houden, dan kan je voelen waarom je niet lekker loopt. Dan kan je de oorzaak van het probleem aanpakken i.p.v. hard weg te lopen voor je pijnlijke gevoel.

Iris

Een gedachte over “Vooral blijven lopen – anders doet het pijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.