333

Vandaag is het een hele mooie dag.
3 maart 2019
Vandaag komt er 3 keer het getal 3 in deze datum voor, Namelijk 3-3 en 2+0+1+9 is ook 3.
Het is een mooie dag om jezelf te gaan zien!

Afgelopen week lag ik ‘s nachts wakker en ik “zag” iets gebeuren. Ik merkte dat velen niet meer willen luisteren naar die innerlijke stem. Het voelde alsof alles teveel is geweest. “nu even niet” is wat ik hoorde. Ook wel de andere kant opkijken en zo doen alsof je het niet ziet, terwijl je het wel van binnen voelt.

Dit zorgt voor onrust. Je kan snel geïrriteerd raken en boos worden. Geen zin hebben om iets te doen. Vaak voel je dan sombere gevoelens waar je maar niet uit lijkt te komen. Hierdoor ga je weer veel op je telefoon kijken. Contact zoeken met anderen. Kijken naar de buitenwereld wat iedereen doet, maar niet naar jezelf kijken. Je grijpt naar de liefde van je partner. Je laat je toedekken door de warmte van je vrienden.

Eigen gevoelens worden weggeduwd. Je kan dus weer vervallen in het oude vertrouwde, waar alles als veilig wordt ervaren. Je kan meer beginnen te drinken, meer gaan roken, meer op social media zitten. Je kan weer teruggetrokken worden in angst. Alles om maar niet te hoeven voelen. Alles om het maar “gemakkelijk” te hebben. Geloof me, ik zakte ook terug. Wat wilde ik weer graag dat makkelijke ervaren van een veilige relatie, en van veel vrienden om mij heen.

Ik zag het gebeuren.Het onderdrukken van gevoelens, het vluchten… Dit is het begin van die vicieuze cirkel. Als je erin stapt, dan kom je op een gegeven moment weer op hetzelfde punt uit. Het punt van veel ellende en innerlijke strijd. Je probeert iets fijner te laten voelen, Als jij deze onrust nu ook ervaart en je bent aan het vluchten… Stop er dan eens mee. Je kan dit blijven doen en je kan blijven uitstellen om jezelf lief te gaan hebben, maar je zal de lessen blijven krijgen met alle ellende van dien.

Herken deze onrust als innerlijke strijd tegen jezelf. Je bent het waard om te gaan luisteren naar die innerlijke stem. Weet je niet hoe? Zoek dan hulp. Alleen door te delen zal jij jezelf gaan helen. Zoek iemand die bij jou past. Mannen hebben vaker een taboe om hulp te zoeken, maar er zijn ook mannelijke coaches die hetzelfde hebben meegemaakt en heel goed hierin kunnen begeleiden.

Gooi het bijltje er niet bij neer. Het zal voor even rust geven, maar de onrust is daardoor niet weg. Ook ik kan hierin begeleiding geven als je daar behoefte aan hebt. Blijf geloven in jezelf!

Iris

Een gedachte over “333

  1. Ik heb juist het gevoel dat ik meer naar mijn gevoel ga luisteren omdat ik eindelijk alle puzzelstukjes voel vallen, ik ga steeds meer het grotere geheel te zien. Dingen worden duidelijker al kan ik het nog niet helemaal ‘pakken’. Ik word steeds meer mijzelf. Wel mooi die 333, mijn favoriet en die zie ik dagelijks tientallen keren….is de 44.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.