Transformatie

Kijk eens goed naar dit plaatje

Het figuur zit bovenop een bloem van leegte en heeft de symbolen van transformatie in zijn hand. De bloem is opengebroken. Door de groei is hij gaan bloeien. Het figuur staat symbool voor de bloeikracht.

Hij heeft een zwaard vast. Het zwaard dat de illusie doorprikt. De slang die zijn huid afwerpt en zich zo vernieuwt. De gebroken keten die symbool staat voor het loskomen uit oude beperkingen en conditioneringen. Het yin yang symbool dat de dualiteit weergeeft.

Eén van zijn handen rust op zijn schoot. Er is rust en openheid. De andere hand reikt uit naar het gezicht. Hij raakt de mond aan van het slapende gezicht. De stilte die je ervaart als je rust hebt. In deze stilte zal je eerst pijn ervaren. Je voelt verdriet of je ziet je problemen. Nu is het de tijd om deze te accepteren. Het is tijd om te stoppen met vechten. Laat alles er gewoon zijn. Niet alleen denken dat het nu eenmaal niet anders is. De “maar ja…”, want dan houdt je het nog steeds in stand. Voel gewoon alles.

Vaak zoek je zo lang naar antwoorden, maar krijg je ze niet. Iedere dag is een gevecht. Tot de dag dat je uitgeput bent. Je bent klaar met het zoeken, je kan niet meer. Juist die dag zal je rust ervaren. Juist die dag zal je stoppen met het niet willen voelen en dan zal je beseffen dat het voelen een bevrijding is.

Ik ben geen leraar die jou met mijn woorden iets wilt laten geloven. Ik beschrijf dingen die jij waarschijnlijk niet kent. Het is niet zo omdat ik het zeg. Spiritualiteit is het zelf ontdekken. Spiritualiteit is voor waaghalzen, voor de ontdekkers, voor de gelovers en voor de twijfelaars. Het gaat verder dan het denken. Het gaat om het denken los te laten en je over te geven aan je gevoel. Het is geen les die je moet leren, het is een avontuur waar je voor open mag staan.

Juist dan ga je transformeren.

Het is de taal van het open hart en niet het verhaal van het verstand. Soms hoef je alleen maar te luisteren zonder te willen weten of iets waar of niet waar is. Juist dan krijg je opeens een inzicht wat jij je hele leven nog niet hebt gezien. Opeens gaan alle deuren open. De deuren naar die open ruimte waar jij kan vliegen. De rups wordt een vlinder en de vlinder gaat waar de rups niet komen kon.

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.