Uitgeput

Het moment waarop je merkt dat “het” niet meer klopt. Je kan het met je verstand niet begrijpen. Het voelt allemaal anders. Wat eerst nog zo jouw waarheid was, is veranderd. Hoe kan dat? Je verliest als het ware de controle. Je wilt je uitspreken, maar het kan volgens jou niet. Je wilt je gevoel delen, maar wie begrijpt jou? Je voelt je eenzaam.

 

Als dat nog niet genoeg is, gebeurt er ook nog eens heel veel om jou heen. Mensen in jouw omgeving (of jezelf) worden ziek, velen sterven plotselinge. Er zijn overal om jou heen relatieproblemen, geldproblemen en iedereen lijkt wel te schreeuwen om een woning. Hierdoor vragen mensen jou vaker om hulp, en je merkt dat je eigenlijk tijd voor je eigen gevoelens nodig hebt.

Het voelt pijnlijk. Met één been sta je links en met het andere been sta je rechts. De “chaos” overal is voelbaar. Dit put jou uit. Je bent moe, je bent op. Jouw lichaam roept om hulp, jouw hoofd is te vol. UITGEPUT

Wat voelt voor jou goed en waar moet je van jezelf nog aan vasthouden? Je bent op dit moment niet de enige. Er is energetisch veel aan de hand.

Het is aan ieder de keuze om te kiezen voor de beknellingen van het ego, voor de angsten te blijven voelen. Je kan blijven voldoen aan verwachtingen van anderen. Als je deze weg blijft volgen, dan zal de uitputting niet weggaan. Jouw lichaam zal een grens gaan aangeven.

Je kan ook kiezen voor een leven vanuit gevoel. Je kan ook stappen zetten om eindelijk vanuit liefde te kiezen voor jezelf. Het ego is daar zo angstig voor, maar je zal merken dat als je er eenmaal doorheen bent, dat het een opluchting zal zijn. De beknelling hou je alleen maar in stand door telkens de angst in de ogen te kijken en dan weer weg te lopen. Achter die angst is de wereld van overgave. Het leven in overvloed en niet meer die behoeftigheid.

Als je merkt dat jouw innerlijke stem schreeuwt om los te komen, dan is het belangrijk om met jezelf in verbinding te blijven staan. Vertrouw op jezelf en het leven zal jou toelachen en jou verlangen respecteren.

Nee, het zal niet makkelijk zijn. Dat grote ego kijkt jou recht in de ogen. Maar om jouw ego te overstijgen is het noodzakelijk om het in de ogen te kijken.

Stop eens even met je zorgen te maken. Stop met angst over wat gaat komen, want is dat reëel? Is jouw angst er NU? Nee, want je leeft nu en nu kan je alleen bij jezelf zijn.
Stop met te luisteren naar de verhalen over hoe het moet en wat jij zou moeten doen. Niemand kan dat voor jou bepalen. Stop met het krampachtig vast blijven houden aan mensen die misschien al lang vrienden zijn, maar die qua gevoel niet meer bij jou passen. Stop met jezelf telkens aan te passen (met het idee dat je het uit liefde doet), Maak ruimte voor te voelen waar jouw ziel om roept.

Pas als je een keuze maakt voor links of recht, en deze keuze maak je met je gevoel en niet met jouw verstand, dan pas voelt het goed. Dan pas zal de twijfel over zijn. Als je de twijfel blijft ervaren, dan is jouw keuze gemaakt met je hoofd.

Ga naar binnen bij jezelf. Verbind jezelf met je hart en je ziel. Dan pas hoor je wat jouw gevoel nodig heeft. Heb jezelf lief.

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.