Tweelingziel… Het begin

Geschreven op 6 februari 2016

Tweelingziel? Wat is dat?! Anders gezegd: WTF moet ik hiermee?!
En is single mama zijn wel zo makkelijk zoals iedereen maar denkt?

Tweelingziel: Eigenlijk vind je het niet normaal dat je zoveel aan iemand moet denken. Waarom blijft die persoon in je gedachten? Je probeert verder te gaan. Je te focussen op je eigen leven, maar het lukt gewoon niet. En je wordt er zelfs helemaal gek van. Geloof me, je wilt dit niet maar het gebeurd. Iedereen om je heen zegt dat je die persoon gewoon moet vergeten – MOVE ON!
Dat is je toch al vaker gelukt!? Hij/zij is je niet waard. Kijk eens wat hij/zij doet (of juist niet). Als je vanuit je verstand (ego) gaat denken klopt dit zeker, maar je hart zegt iets anders. De verbinding met je tweelingziel is er gewoon en is sterk.
Wat je ook doet, deze persoon blijft terugkomen in je gedachten. Je kunt je niet concentreren. Je weet niet wat er met je aan de hand is.
Als je samenkomt met je tweelingziel dan kun je dat niet met iets anders vergelijken. Het doet zoveel met je. Maar meestal “kan” deze tweelingzielrelatie niet plaatsvinden. Maar wat voel je dan? Wat wil deze relatie van je? Wat moet je hier in vredesnaam mee? Dat zijn vragen die boven komen. En nu zijn ego vragen niet zo relevant (het “waarom” en “hoezo” enz). Het is meer de vraag hoe je hiermee om kunt gaan. Hoe ga je dit vanuit je hart voelen!

Meestal gaat 1 persoon zich er meer in verdiepen, terwijl de ander wegrent en het liefst zo hard mogelijk. (Runner – Chaser). Je maakt iets bij elkaar los en de ene gaat ermee aan de slag om te kijken wat dat precies is en de andere wilt zijn vertrouwde leventje niet opgeven. Het ego houdt tegen. Ze zeggen niet voor niks dat het verstand en het hart niet samen gaan. Er is echter niks mooiers dan je hart volgen!
Er is niks mooiers dan dat je op 1 niveau / trilling kunt zijn met je tweelingziel. Er zal zoveel energie vanuit gaan. En dat is een reis. En ieder mens heeft zijn eigen weg te bewandelen en komt vroeg of laat tot dit inzicht. En hier vertel ik jullie steeds stukjes over mijn reis.

Single mama: Tevens ben ik single mama. Ook dat is een aparte reis. Je bent het anker voor je kind(eren), De superheld
Je moet je eigen leven op de rit krijgen en houden en er is niks belangrijkers dan je kind(eren). Er zijn heel veel single mama’s en het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld, alleen is het allemaal wel zo makkelijk zoals iedereen denkt?. Voor de buitenwereld lijkt het altijd super te gaan, maar is dat ook altijd zo? Ook hier zal ik mijn eigen inzicht over geven.
Dus welkom bij mijn reis. Het grote avontuur

Ik vind het leuk om jouw ervaring te lezen. Voel je vrij om een reactie te schrijven!

9 gedachtes over “Tweelingziel… Het begin

 1. Het lijkt alsof je mijn gedachten kan lezen wbt de tweelingziel. Ik heb te maken met die situatie en zodra ik denk ‘zoek het uit’, wordt mijn gevoel sterker, komt diegene in mijn droom en snap ik niks meer van mijzelf. Ik kan niet eens lang boos op diegene zijn. Diegene interesseert zich helemaal niet in mij….ik vraag me wel af of de ander de verbinding ook voelt…

  Like

  • Hoi Anouk,
   Jouw laatste zin hoor ik bijna altijd. Zal de ander ook…? Voelt de ander ook…?
   Het enige wat ik daarop kan zeggen is… Het gaat om jou. Het gaat er niet om wat de ander voelt. Je hoeft je niet aan te passen aan de ander. Het gaat erom dat jij jouw eigen weg loopt.

   Bedenk dat het ook jouw verlatingsangst kan zijn. Dat als je los wilt laten, dat dan jouw ego lekker de boel gaat opfokken.

   Teven kan je niet weten of de ander zich niet interesseert in jou. Dat is jouw eigen interpretatie. Maar je kan ook niet weten of hij het wel doet. Dus het maakt niet uit. Doe wat je wilt doen.

   Liefs Iris

   Geliked door 1 persoon

 2. loslaten ….. ongelooflijk moeilijk, ik ga door met mijn leven ik heb veel geleerd maar tz verbrak alle contact… hard , moeilijk noem mar op, ze blijft te pas en te onpas opduiken in men gedachten en hart

  Like

 3. Wauw. Wat een mooi verhaal. Gewoon trait to the point. .sorry mm naam is Nathalie en ik ben ook tegen mm tweeingziel aangebotst op mm 22/23ong. Wist niet wat me overkwam. 1 zoen en ik smeerde m uit de club. Dacht dat het gevoel dat ik ervaarde eerlijk gezegd door de drugs kwam. Ja sorry jong en experimenteerde toen. Later bessefde ik me dat ik eigenlijk nuchter was. Maar om een lang verhaal kort te maken.
  Ong 10 jaar later op een hele andere plek en plaats…komt er een man aangelopen op het camping terrein (waar ik toen tijdelijk woonde).En ik zag m… herkende m niet maar mn buik draaide alle kanten op. Ik wist dat ik het gevoel eerder gehad had.,maar kon het niet meer plaatsen. Om het verhaal nog weer korter te maken… eerste ontmoeting (Dacht ik) gelijk beste vrienden en ik klik niet snel met mannen door omstandigheden. Dus ik snapte er niks van. Dacht oké dit voelt zo goed…eindelijk een maatje….een echte.
  Vond m super knap. Maar dacht dat verpest de vriendschap. Paar jaar later Tussendoor altijd en bijna elke dag contact of bij elkaar. Toch besloten relatie te beginnen. Ik dacht dat ik in de 7e hemel was. We zouden na 6 jaar beste vrienden en 2jaar relatie gaan trouwen en toen begon de ellende.
  Hij begon de laatste 3 maanden mij psychische te mishandelen. Ik begreep er helemaal niks van. Daarna na 3 laatste maanden loopt meneer de deur uit.
  Blijkt later dat het mn tweelingziel is en uk wist niet eens dat dat bestond. Hij wist dat al. Maar had mij niks vertelt. Ik begon te lezen en leren. Zakte steeds verder “het sprookjesbos in” dacht dat ik gek werd. Eind goed al goed. Ik ben in dit leven al op de 3e toer (1e x zoen club) En heb m na lang leren en lezen vergeven en zijn weer met horten en stoten onderweg naar een toekomst. Hopelijk. Ben nu 41 hij 50 maar makkelijk is het niet Ppf.
  En idd ik kan er weinig over praten want mensen kijken je aan ofdat ik idd in het sprookjesbos ben blijven hangen.
  Bedankt voor je verhaal. Groetjes Nathalie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.