Ga – Voel – Doe

Geschreven op 1-2-2016
Ik ben altijd die “zoekende” geweest. Ik kreeg altijd de vragen als: “Iris: wanneer krijg jij nu eens een vriend?”
Ik zal je vertellen dat ik in mijn leven genoeg mannen heb leren kennen en ik ben verliefd geweest op mannen die niet hetzelfde voelde, en er werd van mij gehouden, maar ik voelde niet hetzelfde. Beide situaties waren pijnlijk. Pijn omdat onbeantwoorde liefde door je ego heel pijnlijk wordt bevonden. En ik ben zo’n gevoelsmens dat het mij raakte als ik niet terug kon geven…
Het is in beide gevallen zo dat je niet bij jezelf staat. En dan ga je je afschermen. Blokkades bouw je op en je gaat niet meer diep voelen. Je zegt op voorhand al “dit gaat niks worden”.
Ow wat ben je bang, ja zo bang om “jezelf te verliezen”, om die pijn weer te voelen of om iemand anders pijn te doen. Want daar gaat het om. Je bent bang om jezelf tegen te komen.

Maar soms ga je mee. Waarom niet? Het is fijn. Het voelt mooi! Het voelt goed en je hebt dezelfde interesses, met deze persoon kun je oud worden en zo zeg je nog meer van zulke dingen tegen jezelf. En al heel snel ben je er al weer ver ingerold en rol je maar door omdat het lekker loopt. Eindelijk die klik! Maar waar is dan dat stukje dat je zo graag wilde? Vaak doe je iets wat je net niet wilt of je laat je iets wat je wel zo graag wilde. Maar waar ben jij? Je hebt je weer verstopt achter dat masker. Niemand ziet jouw echt ik. Je wilt het goed hebben.
Dat zit weer achter heel veel laagjes verpakt. Maar je komt er niet onderuit. Echt niet. Misschien duurt het maar een paar weken, een paar maanden, maar het kan ook jaren duren. Maar In hoeveel laagjes je het ook verpakt, het gaat kloppen. Het begint zachtjes en dan ga je het meer en vaker voelen. Het krijgt scheurtjes en uiteindelijk sta je op springen, het gaat barsten. BAM!
Wat jij echt verlangt komt toch omhoog. Vroeg of laat en dan is de vraag: Wat ga je ermee doen?

Let it go! Voel je vrij. Geef dat stukje ruimte om te groeien en te bloeien. Gun dat jezelf!
Nu is het tijd om weer open te gaan staan! Heb jezelf lief, dan weet je ook of iemand anders een stukje met jou mee mag, en kan wandelen. Wat is er mooier dan de liefde te hebben gevoeld ook al is het maar van korte duur!

Ik wil graag die verbinding, het praten zonder woorden.
Het is goed om dit te weten. Want na de verbinding met jezelf kan je ook die verbinding krijgen met iemand anders!

Iris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.