Zielsliefde

Zielsliefde is liefde op zo’n diep niveau dat je wankelt. Dat jouw waarheid niet meer voelt als jouw waarheid. Waar jij altijd in hebt geloofd voelt opeens anders. Het brengt je van jouw stuk. Je komt in een achtbaan van emoties terecht.

Zielsliefde begint als iedere andere liefde. Je voelt de klik. Het is een thuiskomen. Het is een gevoel dat je de ander al jaren kent. Je kan lachen, je kan jezelf zijn. Je voelt je vanaf het eerste moment heel erg aangetrokken tot elkaar.
Eigenlijk is dit niet zo raar. Wat er gebeurd is dat je in contact komt te staan met jezelf. Ook dit is hetzelfde als in het begin van iedere andere relatie. De ander vindt jou leuk en visa versa. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent. Je wordt gezien, gehoord zoals je bent. Al jouw ego-lagen laat je van jezelf afglijden. Het licht dat er binnenin jou brandt wordt zichtbaar. Je straal door alles heen. Je verbindt je dus niet alleen met de ander, maar zeker ook met jezelf. Dit is het mooiste dat er is. Je hebt je van kleins af aan afgesloten voor jezelf en nu sta je in contact met jou eigen mooie ik. Als je zielsliefde hebt ervaren dan hoef ik jou niet te vertellen hoe magisch dat voelt.

 

Bij een “normale” relatie begint dan het spel van deze liefde veilig te stellen. Dit mooie gevoel wil je niet verliezen en moet behouden blijven. Je gaat om bevestigingen vragen. “Wanneer zie ik je weer?” Je vertelt dat je het etentje geweldig vond (in de hoop dat de ander dat ook terug zegt). Je wilt zo snel mogelijk in het leven van de ander komen door mee te gaan naar een verjaardag, door voorgesteld te worden aan de ouders. Het voelt fijn als de ander zijn afhankelijkheid toont, zodat je gerustgesteld wordt. Tevens geef jij de ander ook bevestiging door bijvoorbeeld iets niet meer te doen wat de ander onrustig maakt. Bijvoorbeeld dat je stopt met dansen omdat je alleen voor zijn ogen bestemd bent. Je voelt je zo fijn (doordat je in contact staat met jezelf) dat je deze liefde wilt behouden. Je wilt dit niet verliezen. Alleen je beseft niet dat dit magische gevoel door jezelf komt, omdat je het pas ervaart nadat je de ander hebt ontmoet. Je denkt dat de ander jou dit gevoel geeft. Maar niemand kan jou een handje magie geven. Het zit in jou. Het groeit aan die magische boom in jezelf. Maar je hebt beide angst om de liefde te verliezen dus je gaat de liefde veilig stellen en de grootste bedekking van veiligheid is samenwonen. Daarna volgt “tot de dood ons scheidt” en natuurlijk het krijgen van kinderen. Hiermee verstop je langzaam de liefde achter de veilige muren. Dit kan jaren goed gaan. Je kan jaren van geluk ervaren, maar het geluk haal je uit de relatie en alles om jou heen. Niet meer uit jezelf. Langzaam is dat contact met jezelf weer weggeëbd achter die muren van veiligheid.

Een zielsliefde begint hetzelfde. Je voelt de verbinding. De verbinding met jezelf. Het is magisch en meer dan je had durven te dromen. Alleen komt deze verbinding onverwacht en niet gepland. Je bent niet op zoek naar die liefde, want meestal heb je al een geliefde of degene waar je de verbinding mee ervaart zit in een relatie. Je gaat jezelf vragen stellen. Hoe komt het dat ik dit kan ervaren? Waarom beleef ik dit zo intens? Het antwoord is omdat je weer in contact staat met jezelf en het is tijd om jezelf weer te vinden. Daarom kom je iemand tegen. 

Deze liefde hoef je echter niet veilig te stellen. Het kan geen relatie worden. Daarom blijf je ook je eigen liefde voelen. Nogmaals, voel maar eens hoe mooi dat dat is. Maar het is daardoor ook pijnlijk, omdat je beseft dat deze liefde “niet mag”. Je kan heftige moment van pijn en verdriet ervaren. Het roept heel veel angsten op. Vaak je eigen verlatingsangst. Je zit op een geven moment gevangen tussen het denken en het voelen. Je kan daarom niks anders doen dan terug te keren naar jezelf. Telkens opnieuw is het een reis naar jezelf maken. Eerst jezelf “verliezen” en dan weer thuiskomen bij jezelf. Dit is heftig.

Zielsliefde is een hele grote spiegel en laat jou zien wat er geheeld mag worden. Het aantrekken en afstoten is enorm. Juist tijdens het afstoten ga je zien waar jouw eigen pijnstukken liggen. Je hebt het enorme besef dat je de ander niet wilt veranderen. De ander is mooi zoals die is. Tja, ook dat is de grootste spiegel, want jij bent mooi zoals jezelf bent ❤
Na de eerste ontmoeting zal je leven niet meer hetzelfde zijn. Je hele leven wordt onderuit gehaald. Het rustige “veilige” leventje is voorbij. Het blijft doorgaan alsof je in een achtbaan zit.

Er is er altijd eentje die de ander zichzelf laat zien. Dus het licht laat stralen in de ander. Het ego raakt op de achtergrond. Je veiligheid en je regeltjes verwateren. Je gevoel gaat spreken. Je raakt elkaar van ziel tot ziel. Daar zijn geen wetten en regels, daar is alleen licht en liefde. Levenslessen worden geleerd. Daar waar je altijd vastliep, wordt gezien om geheeld te worden. Je leert. Althans alleen als je de moed hebt om echt bij jezelf te blijven. Als je telkens weer gaat luisteren naar dat bange stemmetje van jouw ego, dan verstop jij je nog achter een muur.

Zielsliefde is loslaten. Loslaten om ruimte te creëren voor jezelf en de ander om jezelf weer te gaan zien. Je voelt diep van binnen wat er bij jezelf geheeld mag worden. Je mag weer worden wie je bent. Je voelt het telkens weer. Die mooie verbinding met jezelf, met je eigen licht. Maar als de ander niet zover is, dan mag je ook de kracht hebben om los te laten. Als de tijd ervoor is, mag je ook weer samenkomen. Het universum heeft jou alleen iemand laten ontmoeten om “wakker te worden”. De lessen mag jezelf leren.
Het is de kunst om te blijven groeien en niet om verstikt te raken en vast te blijven zitten. Groeien kan samen, maar dan wel samen in één mooie grote ruimte waar geen grenzen zijn. Als beide of één van beide nog vastzitten in angst, dan mag je kiezen om zelf te groeien. Leven is bewegen.

Zielsliefde is elkaar de ruimte geven om te groeien. Het is dan aan jezelf of je gaat groeien of vast blijft zitten op het niveau waar je zat. Juist door de eerlijkheid en de openheid van zielsliefde ervaar je mooie leermomenten. Juist die hevigheid is nodig om te kunnen groeien en als je allebei de lessen onder ogen ziet, om dan steeds meer samen te groeien. En besef dat ieder op zijn eigen tempo leert.
Zielsliefde is vrijheid in verbondenheid. De ander laten zien wie hij/zij eigenlijk is.
Alles mag gezien en gevoeld worden. Ook de schaduwkanten, hoe pijnlijk die ook zijn. Zielsliefde blijft bestaan. Door los te laten zal er geen afscheid zijn.

Maar lieve mensen, verlies jezelf niet door op zielsliefde de stempel “tweelingziel” te plakken. Iedere relatie begin met het in contact staan met jezelf. Alleen dat wordt zo niet gezien. In een traditionele relatie wordt de liefde “veilig” gesteld. Wat dus eigenlijk schijnveiligheid is, want zodra er een bedreiging komt in die veiligheid, dan stort het hele kaartenhuis met veel pijn en ellende in elkaar.
Bij zielsliefde blijf je in contact staan met jezelf, maar als je niet samen kan zijn, dan blijft de liefde wel stromen (zonder die veiligheid), maar je bent niet in die open mooie ruimte. Je zit nog steeds gevangen in een zeepbel.
Er is maar één les en dat is het telkens terugkeren tot jezelf. Jezelf lief gaan hebben. Jezelf niet afwijzen. Jezelf met al jouw emoties omarmen. Zielsliefde kan je zeker hebben met iemand die niet jouw tweelingziel is. Het gaat om de eerlijkheid en openheid. Om jezelf kwetsbaar op te stellen en te beseffen dat alles tijdelijk is. Ook een relatie. De verwachting dat een relatie “voor altijd” moet zijn, is al beginnen met jezelf voor de gek te houden. Blijf in die openheid en geniet zolang het duurt. Je mag zeker jezelf delen met iemand, jezelf hechten. Dat is allemaal natuurlijk. Alleen jezelf ermee identificeren is de valkuil. Jij BENT niet de relatie, je HEBT een relatie. Gevoelens en emoties zal je zeker ook altijd ervaren, maar hoe meer je bij jezelf blijft en van jezelf houdt, des te makkelijker ga je ermee om. Je doorziet het spelletje van je ego. Je bent niet je emoties, je hebt ze en je kan ze dus ook weer makkelijk laten gaan. Zielsliefde is diep. Zielsliefde is diep omdat je in contact staat met je eigen mooie ik. Heb jezelf lief!

Iris

2 gedachtes over “Zielsliefde

 1. Hoi Iris!
  Dit is zo mooi verwoord hoe ik mij momenteel voel!
  Zo fijn om te lezen, zo pakkend!
  Het is inderdaad zo een intens, diep, ruim, magisch, kosmisch gevoel en o zo mooi gevoel!
  Een achtbaan, een wervelvind aan emoties, een broebelbad van binnen in mijn lichaam!
  Dankjewel!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.