Overgave

Overgave is stoppen met vechten tegen al jouw gevoelens en ze delen. Spreek alles uit. Lucht jouw hart zoals het spreekwoord luidt. Laat je gevoelens er zijn, anders stop je ze weg en blijft dat gevoel in jou.

Overgave is je mee laten voeren door de kracht van het leven. Soms roep je heel hard van binnen. Dat wil ik niet, dat kan ik niet. Toch kom je soms op een punt waar je van richting mag veranderen. Als jij je mag overgeven, dan kom je op een punt dat je niks anders meer kan en opeens merk je dat het vechten ertegen juist de blokkade was.

Overgave is heel lastig als je altijd leeft vanuit oude conditioneringen. Je hebt jouw eigen visie voor ogen. Je doet wat je hebt geleerd. Overgave is ook lastig omdat we leven in een leven met vastigheden en zekerheden. Als vandaag wordt gezegd dat je over twee maanden het huis uit moet, wat doe je dan? Je raakt waarschijnlijk in paniek om heel veel redenen. En als jouw partner jou vandaag zegt jou te verlaten, dan komt het hele leger meevechten en is overgave ver te zoeken.

We hebben iets, we willen het behouden en als dat niet gaat zoals wij voor ogen hebben, dan strijden we erop los. Gevoelens. We weten er zo vaak geen raad mee, dus willen voelen gaat niet gebeuren. Delen is vaak lastig omdat we ook nog eens angst hebben om alleen over te blijven. Dat niemand ons begrijpt, want als jij jezelf al niet begrijpt, wie doet dat dan wel? Dat zijn onze gedachten.

Toch is er niks zo fijn dan open en eerlijk over jouw gevoelens te zijn. Je bent dan eerlijk tegenover jezelf. Je hoeft dat gevecht met jezelf niet aan te blijven gaan.

Overgave is stoppen met vechten.
Overgave is stoppen met zoeken naar antwoorden buiten jou om.
Overgave is het leven nemen zoals het komt, ook al had jij het anders voor ogen.

Het enige wat hiervoor nodig is, is eerlijkheid naar jezelf toe. Voel je gevoelens. Luister niet naar die stemmetjes die jou van alles influistert van buitenaf. Luister naar jouw eigen innerlijke stem. De kracht en de opties komen dan vanzelf.

Iris ❤

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.