What about him

Voelt hij deze verbinding ook? Hij kan mij nooit geven wat ik verlang! Hij wilt gewoon niet kijken naar zichzelf! Wanneer wordt hij zich bewust van deze verbinding?

Het zijn allemaal vragen die voorbij komen. Het zijn ook vragen die ikzelf heb gesteld. Het zijn de vragen der vragen. Je bent zelf lekker op weg met je eigen gevoel te volgen, je doet wat je leuk vindt los van de ander en toch…. Toch blijf je met deze vragen in je achterhoofd.

Juist door deze vraag blijf je met de ander bezig. Want je gaat wel je eigen weg, je groeit, maar deze vraag blijf door je hoofd malen. Je hebt zelf een “weten” dat je altijd verbonden bent, maar jouw ego neemt daar vaak geen genoegen mee. Dan blijf je in die struggles vervallen.
Ik kan nu zeggen dat de ander het ergens heel diep van binnen wel weet, maar niet durft te voelen. Je kan dan de ander dit duidelijk willen maken. “GA NU EENS VOELEN!” “REN NIET WEG”. Je kan de ander inzichten willen geven. Je kan de ander willen “helpen”. Je ziet en voelt hoe de ander struikelt en soms valt en telkens sta jij met gestrekte hand. Maar de ander zal blijven wegrennen. Wegrennen voor dat gevoel zolang de comfortzone nog te lekker ligt. Dan wordt je weer kwaad en gefrustreerd en ren je zelf ook maar weg omdat “je weet dat het beter is”. Maar jouw gevoel laat jou anders voelen. Dus je stopt weer met rennen en gaat de ander weer inzichten willen geven. The never ending story was mijn mooiste film van vroeger. Dat is dit verhaal ook.

Je kan ook denken dat de ander het wel apart vindt, maar niet mooi genoeg. Je beseft dat de ander de weg moet gaan die op het programma staat voor hem/haar.

Of je zegt tegen jezelf dat het niet uitmaakt of de ander dit gevoel nu heeft of niet. Je kan ook zeggen dat jij het heel bijzonder vindt dat je dit mag meemaken in dit leven. Dat je enorm groeit in je eigen kunnen en voelen. Dat je straks je steentje mag bijdragen aan het helpen van mensen op deze wereld in welke vorm dan ook. Zolang je met de ander bezig blijft wat hij/zij wel of niet ervaart of voelt en denkt, dan zet jij jezelf nog steeds vast, hoe hard je ook groeit. Je denkt dat de ander vastzit, maar je merkt al dat je zo verbonden bent met elkaar, dat jij jezelf dan ook vastzet.

Door deze verbinding groei jij. Je voelt je hierdoor vaker fijner. Jij hebt iets speciaals meegemaakt en dat dankzij die ander. Dankbaar, ja ben dankbaar en laat alles wat het is. Dat is wat mij nu binnenschiet.

Liefs Iris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.