De binnenwereld

Heb je wel eens geprobeerd om te luisteren naar een interview, podcast of webinar terwijl je iets anders aan het doen was. Meer onder het mom van tijd besparen.

Zo stond ik gisteren te kijken naar de oefeningen die ik aan het doen was (workout), terwijl ik op de achtergrond een interview aan het beluisteren was die ik graag wilde horen.

Hetgeen wat je ziet “wint’ toch altijd de aandacht, hoe graag je ook wilt luisteren of hoe vaak je het filmpje ook al hebt gezien. Soms kijk je het filmpje gewoon als houvast en denk je dat je jouw aandacht wel bij het luisteren kan houden.

Je zal de woorden horen die je graag wilt horen, maar je slaat het niet op. Je zal merken dat jouw aandacht steeds getrokken wordt naar dat beeld. Ja, soms hoor je woorden, maar je weet niet wat er wordt gezegd.

Zo gaat dat met onze gedachtes en ons gevoel ook. We zien iets en we maken hier gelijk een verhaal van in ons hoofd. Het verhaal gaat leven. Die mug wordt al snel een olifant. Ons gevoel wordt al snel vergeten.

Dat stemmetje wat ons gevoeld is (de stem van het interview of podcast) horen we wel, maar het dringt niet door omdat we afgeleid worden. We luisteren daarom ook niet vaak naar ons gevoel, oftewel onze intuïtie. Gewoonweg omdat we niet hebben geleerd om te luisteren. We kijken naar de buitenwereld (filmpje van de workout), terwijl we de binnenwereld (onszelf) niet meer horen.

Leer te kijken naar jezelf. Leer te luisteren naar jouw eigen stem. Dat doe je door eens stil te staan. Om eens niet om je heen te kijken en je op laten slokken door alles wat jij “leven” noemt.

Wil je hier mee over weten? Kijk dan eens op www.DeHeldereHelderheid.nl

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.