Samen één

Er volgen steeds meer mannen mijn pagina. Heel mooi vind ik dat. Want er wordt wel veel geschreven over de bewuste vrouw, maar er zijn natuurlijk ook bewuste mannen. Het is niet dat vrouwen “voorlopen”. Het is meer dat de bewuste man zich vaak zelf nog niet echt bewust is van zichzelf. Of de man weet het wel dat hij anders voelt, maar hij denkt nog steeds dat mannelijke imago te moeten hoog houden.

Toch hebben vrouwen dat ook. Wij vrouwen “vallen” pas als we de ballen niet meer hoog kunnen houden. En wij komen eerder op dit punt, omdat wij meer ons gevoel zien en voelen. Mannen hebben vaker geleerd om geen “watje” te zijn. Dat zit er zo ingeprent, dat het toelaten van gevoelens langer op zich laat wachten.

Iedereen heeft vrouwelijke en mannelijke energie in zich. Het gaat erom om deze steeds meer in balans te brengen. Ying en Yang, licht en donker.
Er kan geen licht gezien worden als er geen donker is.
Voor mij is Ying en Yang een heel mooi symbool hiervan. Het evenwicht, de harmonie, de rust, maar ook zeer zeker de uitdaging. Niet de strijd tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Niet de woorden “Zo zijn vrouwen nu eenmaal” of “Tja, typisch iets voor mannen”.

Mannen hebben nu eenmaal geleerd om gevoelens weg te duwen en dat moet er toch op de één of andere manier eruit. Dat zijn de kicks die ze moeten ervaren. De shots die ze zichzelf toedienen om te kunnen voelen. Om het gevoel te hebben dat ze leven.
Als een man in contact zou staan met zijn vrouwelijke energie, dan zou hij kunnen voelen hoe mooi het leven is.

Vrouwen voelen aan de andere kant heel veel en kunnen daar helemaal in “doorslaan”. Vrouwen “vallen” omdat ze de ballen te lang hoog houden. Vrouwen smelten juist vaker samen met gevoelens en denken dat het zo hoort tot het moment dat het niet meer lukt.

De mannelijke energie is dus in die zin wel “sterker”. Mannen zetten zich meer af en hebben “betere middelen” zoals drank en drugs om niet in contact te staan met zichzelf, waardoor het eigenlijk langer “vol te houden” is.

Toch is die samenwerking tussen de mannelijke en de vrouwelijke energie heel belangrijk.  De man die voelt dat hij wakker is, weet ook dat hij kan groeien door die wakkere vrouw. Hij voelt haar energie. Hij zal haar alle ruimte geven om zichzelf verder te ontwikkelen en zo te steunen in alles wat ze doet.

De vrouw weet ook dat haar proces alleen kan groeien door de wakkere man. Hij geeft haar de ruimte, de inzichten en ze blijven elkaar uitdagen in dit hele proces.

De vrouw is dus niet verder, of de man is nog niet wakker genoeg. Het is en blijft een wisselwerking die gevoelt wordt in energie. Het is het feest om te leren van elkaar, met elkaar en door elkaar om zo tot elkaar te komen. Telkens weer.

Ieder neemt de verantwoordelijkheid over zijn eigen gevoelens. Er is geen goed of fout. Er zijn geen regels. Er is geen tijd aan gebonden.

We mogen dit gaan zien en gaan ervaren. We mogen onze “oude” ik achter ons laten. Die tijd is mooi geweest en je hebt er fijne herinneringen aan, maar je mag “overstappen” naar de “nieuwe jij”.

Bewust leven – Open staan – Van behoeftigheid komen naar Overvloed

De wakkere man mag ook echt ontwaken en de wakkere vrouw mag wakker maken om samen op te staan en de kracht uit te stralen van samen één!

Iris ❤

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.