Volle vaart

Ik rij over de snelweg. De matrixborden staan aan. 90. Dat is de snelheid die gereden mag worden. Netjes schuif ik op naar rechts en kijk op de teller. 90, dat is wat ik rij.

Naast mij komen de auto’s voorbij gereden. Ze rijden geen 90, sommigen zelfs geen 100 wat er normaal toegestaan is. Het wordt niet voor niks aangegeven dat je niet zo hard mag. Je hebt kans dat er verderop een file staat of dat er grote kans is op een file waardoor je plotseling moet remmen, met alle gevolgen van dien.

Toch bleven de auto’s hard rijden. Laat dat nu net ook zo met ons leven gaan. We worden vaak gewaarschuwd, maar we negeren de waarschuwingen. Jij laat je niet onderuit krijgen. Nee, zeker niet. We blijven doorgaan. In volle vaart vooruit. Net of er niks aan de hand is. We negeren alles tot het moment dat je opeens op die rem moet trappen. Je hebt grote kans dat je doorschiet en gewond raakt. Je kan van de weg af rijden en met grote vaart tot stilstand komen om vervolgens zwaar gewond langs de weg te liggen.

Daarom is het veel verstandiger om de waarschuwingen niet te negeren. We hoeven niet op de meest snelle manier van A naar B, zolang we maar heel blijven.

Iris

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.