Mijn woorden… Hoeven niet jouw waarheid te zijn

Ik schrijf vaak over “kiezen voor jezelf” of “lief zijn voor jezelf”. Als ik hier over schrijf dan beschrijf ik ook vaak dat je eerst los mag komen van een situatie of van iemand. Het is niet mijn opzet om heel Nederland single te maken, het is juist mijn opzet om heel veel liefde in jezelf te ervaren zodat liefde gedeeld kan gaan worden in plaats van dat we het allemaal bij iemand anders zoeken of in bepaalde situaties / relaties. Dat de relaties die we mogen ervaren dat die vol met liefde mogen zitten en niet met verwachtingen. Dat we geen angst meer hebben om iemand anders te verliezen omdat het mooiste mens wat je kent al bij je is… JEZELF! Als je die echt lief hebt, en er niet voor wegloopt, dan ben je compleet.

 

Ik kan alleen delen wat ik in mijn leven heb ervaren. Ik weet ook heel goed dat mijn relaties mijn ‘lessen” zijn geweest om te mogen staan waar ik nu sta. Ik voel heel veel liefde in mij stromen ook al ben ik alleen. Ik voel dat ik heel veel liefde wil delen, maar dat hoeft niet voor mijn gevoel met een partner te zijn. Juist dat heb ik kunnen gaan ervaren door los te komen uit een relatie waarvan ik dacht dat die zo moest zijn.

Dus ja, ik heb mij inderdaad losgemaakt van iemand waar ik hoopte mee oud te worden. Ik heb een gezin “gesticht” uit “liefde” en ik ervaar nu iedere dag wat het inhoudt om alleenstaande moeder te zijn met alle consequenties van dien. Ik ervaar ook iedere dag dat de liefde voor mezelf alleen maar toeneemt.

Voor mezelf weet ik dat ik nooit aan mezelf was gaan werken als ik in de relatie was blijven zitten. Het liep gewoon goed en er was geen reden toe, tot het moment dat ik merkte dat wat ik dacht te hebben een kaartenhuis was en geen mooie waarheid. Daar heb ik op een pijnlijke manier achter mogen komen en ook al was het pijnlijk, het kon voor mijn gevoel niet anders. Ik mocht “dieper” voelen en ervaren dat er meer was.

Dit is MIJN waarheid, en dat hoeft niet jouw waarheid te zijn. Je kan uiteraard ook aan jezelf werken als je in een relatie zit. Het is dan alleen de vraag hoe angstig jouw partner is en of jij dus “mag’ groeien of dat je in de houtgreep wordt genomen. Neem je daar dan genoegen mee of wil je toch jouw hart volgen? Dat is gewoon iets waar ik niet over kan beslissen. Misschien inspireer je wel jouw partner en kan je samen gaan groeien! Dat kan, alleen was het bij mij te laat.

Ik ben en blijf ook gewoon een mens. Ik voel nog steeds verdriet en pijn en blijdschap en ik kan de ene dag chagrijnig zijn en de andere dag vrolijk. Het wisselt soms wel eens per uur 😉 Hoe een nieuwe relatie eruit gaat zien weet ik ook niet. Ik voel alleen wat ik voel en dat is dat ik heel anders tegen een relatie aankijk dan zoals ik altijd heb gedaan. Een nieuwe relatie zal ik dus zeker anders instappen dan alle relaties die ik voorheen heb ervaren.Het is niet zo dat ik eerst ga kijken wat voor vlees er in de kuip zit voor ik mijn deuren open. Ik merk dat mijn deuren gewoon al wijd open staan. Ik heb geen angst meer voor lief te hebben.

Daarom heb ik mij los mogen maken om tot dit besef te komen. Als je mij dit vier jaar geleden had gezegd dan had ik je als een botsauto aangekeken. Dan had ik je vierkant uitgelachen in je gezicht. Ik had namelijk alles! Maar nu heb ik één iets meer en dat is MEZELF! Dat is wat niemand mij meer kan afnemen omdat ik, ik ben. Juist door te leven en te voelen zoals ik nu doe, ervaar ik ook steeds vaker verlichting. Ik blijf nog steeds met beide beentjes op de grond maar vlieg wel hoog in de lucht als een vogel zo vrij.

Dus mijn waarheid hoeft niet jouw waarheid te zijn. Ieder loopt zijn eigen pad en ook al zijn veel stukken herkenbaar, jij en ieder ander, heeft de weg naar zichzelf anders te bewandelen. Het enige wat ik zeg is dat jouw hart volgen het mooiste is wat er bestaat. Het is niet het makkelijkste en zeker niet als je verweven zit in een relatie. Voel wat past voor jou. En als je eerst A voelt en later B, dan ga je voor B. Stapje voor stapje kom je vooruit.

Ik probeer te laten zien dat ons denken, zoals we altijd hebben gedacht, ons misschien niet brengt waar jouw hartje ligt. Ieder stapje wat je zet is een stap waarvan je leert. Voel, leer en ervaar! Op welke manier je het ook wilt doen.

Heel veel liefs Iris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.