Dansen met jezelf

Verlatingsangst is onze grootste angst die diep in iedereen schuilt.
Door verlatingsangst maken we ook keuzes om maar niet verlaten te worden. Vaak zijn deze keuzes niet de keuzes die je diep van binnen voelt, maar die je “moet” nemen, omdat je anders in de steek gelaten wordt.

Verlatingsangst houdt echter ook de illusie in stand dat je alleen bent.

 

Om verlatingsangst onder ogen te zien zal je juist “de weg naar jezelf” alleen moeten bewandelen. Dat doe je door je los te maken wat niet meer bij jou past. Dat maakt het zo beangstigend. Ga die angst voorbij! Waarom vasthouden als je leven zo kort is?

Het is geen makkelijke weg, maar wel de weg met de meeste vreugde. Het is een eenzame weg en dat maakt dat je er telkens voor wegrent. We zijn zo bang om alleen te zijn, om verlaten te worden. Juist dat is de illusie. Als je wegrent voor die weg, ren je ook weg voor jezelf. Het is juist zo mooi om met jezelf te gaan dansen. Om met jezelf in verbinding te staan zodat je daarna ervaart dat je eigenlijk met iedereen in verbinding staat.

Als je eenmaal in verbinding staat met jezelf, zal je ervaren dat de nieuwe verbinden die je krijgt veel dieper gaan. Je danst samen en als de muziek stopt is het ook goed om verder te gaan. Je kan weer plezier maken in plaats van angstig vast te houden.

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.