Spiritueel ontwaken

Het begin van spiritueel ontwaken kan je zien als wakker worden, maar nog niet helemaal wakker zijn. Je bevindt je in een soort van roes. Je merkt dat je wakker bent, maar je weet nog niet precies waar je bent.

Je bevindt je in een soort van oude wereld. De wereld die je altijd hebt gekend. De wereld waar jij bent geboren maar die niet meer echt voelt als thuis. De wereld waar jij hebt geleerd wat hoort, maar waar jij nu voelt dat dat nu niet meer bij jou past. De wereld waar jij vele vrienden hebt gemaakt, maar waar je nu merkt dat die vrienden altijd over hetzelfde praten.

 

Als je langzaam wakker wordt, dan merk je opeens dat je aangetrokken wordt door andere bepaalde energieën. Misschien verandert jouw slaappatroon. Je stuit op heel veel “toevalligheden”. Je hebt de behoefte om je los te rukken. Je wilt wakker worden, maar het lukt niet echt.

Je gaat dwalen. Je merkt dat je ergens loopt wat vertrouwd is, maar het past niet meer. En opeens loop je ergens anders. In een soort nieuwe wereld. Het voelt anders, het loopt er anders. Je ervaart andere energieën. Het voelt “dieper”. Je krijgt andere vrienden, er zijn andere gebruiken, er wordt anders gedacht en alles door elkaar voelt het heel onwennig. Je durft nog niet echt wakker te worden.

Je gaat dus weer terug naar die oude wereld. Je doet je ogen dicht en je probeert weer te slapen. Je vervalt weer in oude gebruiken die eigenlijk niet meer passen. Je verzoent je weer met je familie of vrienden terwijl het niet echt meer vanuit je hart komt, maar meer omdat het zo hoort en “moet”.. Je voelt je opeens heel geëmotioneerd. Opeens voel je dat dingen niet meer passen en je weet er geen raad mee. Je gaat weer leven “zoals het hoort” en zoals iedereen van jou verwacht. Weer grijp jij je vast aan je aardse relatie, weer verval je in oude conditionering. Alleen merk je dat dit geen houvast meer biedt.

Je zweeft tussen de oude en de nieuwe wereld in. Je bent aan het ontwaken.

Als je nog in de oude wereld blijft dwalen omdat je door bepaalde overtuigingen nog niet kan loskomen loop je eigenlijk slaapwandelend rond. Je zal voelen dat alles niet meer klopt. Het voelt alsof je met je rug tegen een muur wordt gezet. De grond onder je begint te schudden en te beven. Alles waar je eerst altijd zo heilig in hebt geloofd voelt niet meer goed, alleen je begrijpt er niks van. Je wilt niet wakker worden uit die roes omdat je niet weet waar je zal gaan lopen.

Er is veel aan de hand. We zijn met velen aan het wakker worden. Alleen is er nog wanorde. Er heerst chaos. We moeten een nieuw huis bouwen boven op de resten van een oud huis. Dat is veel lastiger dan een huis vanaf de grond af aan op te bouwen.

Iedereen die nog niet echt durft wakker te worden is geïrriteerd. Net zoals je bent als je weinig slaap hebt gehad. Mensen voelen zich moe, gedesoriënteerd en soms boos omdat ze er gewoon niks van begrijpen. Sommige mensen zullen hard doorwerken om het nieuwe huis te bouwen, terwijl anderen tegen gaan werken omdat het niet iets is waar ze voor gekozen hebben. Dit botst. Er is geen orde.

Bij het bouwen van een huis is de architect degene die precies weet wat er allemaal moet gebeuren. De aannemer, schilder, elektricien, timmerman enz. die overleggen met elkaar hoe het gedaan wordt. Maar bij het bouwen van het nieuwe huis bovenop het oude huis is geen orde. De architect is zoek. De twee werelden lopen door elkaar heen. Twee dimensies overlappen elkaar en maar weinig weten hoe het nieuwe huis gebouwd moet worden.

Het oude huis (de oude werkelijkheid) biedt geen bescherming meer en het nieuwe huis (nieuwe wereld) is nog niet af en voelt nog niet vertrouwd. Er is dus orde om dit allemaal soepeler te laten verlopen. Die orde schept een architect. Daarom zijn er nieuwe architecten nodig en daarom ben jij spiritueel aan het ontwaken.

We gaan van 3D (ego bewustzijn) naar 5D Ziels of Hartbewustzijn

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.