Emotionele bevrijding

Er knaagt iets. Je leeft jouw leven, maar van binnen voel je iets. Een gevoel wat je niet kan thuisbrengen, of misschien wel maar wil je er niet naar kijken. Je weet dat je ergens naar mag kijken. Dat weten zit in je hoofd en is het denken. Het denken lost nog niks op. Telkens ga je door en kom je daarom uit op hetzelfde punt… Op dat knagende gevoel. Je wilt ruimte maken voor jezelf. Het voelt alsof je jezelf wilt bevrijden. Wat is het dan? Wat voel je?

 

Je bent je eigen energie aan het onderdrukken. Je bent gevoelens aan het onderdrukken. Je eigen energie is echter te krachtig om weg te duwen en als je gevoelens onderdrukt dan sta je niet in verbinding met jezelf.

Als je jouw gevoelens niet kan delen met iemand, dus je kan er niet over praten, dan blijft het beknellen. Je moet het binnen houden, vaak omdat je angst hebt om het te delen, maar zo blijf jij jezelf beknellen. Het voelt als een greep om je keel. Je krijgt geen lucht. Je maakt jezelf wijs dat je er maar mee moet leren leven.

Dus je doet wat je behoort te doen. Je doet waar je ooit voor hebt gekozen. Je doet wat anderen van jou verwachten en wat ze van jou willen. Eerst voelde dit ook goed voor jou, maar je bent veranderd. Nu heb je het gevoel dat je jezelf moet aanpassen. Je vindt jezelf stom dat je dit nu ervaart. Je gaat je ertegen verzetten. Alleen als je goed kijkt, verzet jij je nu tegen jezelf want je voelt het anders. Zo blijf jij je aanpassen aan wat anderen van jou willen of van jou verwachten.

Het is beangstigend om jezelf emotioneel open te zetten als je in het verleden teleurgesteld bent geworden. Het is moeilijk om je gevoel te uiten als je angst hebt om iets te verliezen en als je zo houdt van zekerheid Je slikt je eigen woorden dus maar in. Je blijft echter alleen maar in dezelfde cirkel ronddraaien als jij je niet uit. Door oude pijnen niet te willen zien en je eigen energie te blijven onderdrukken kan je niet groeien en blijf je vastzitten in emotionele beknelling.

Als jij in het verleden veel pijn hebt ervaren door een bepaalde situatie dan loop jij je hele leven met een harnas aan. Je houdt je schild hoog. Je beschermt jezelf. Echter bescherm jij je tegen een ervaring uit het verleden en is het niet iets van nu. Je DENKT dat jou hetzelfde zal overkomen, maar je weet het niet. Door telkens die pijn te ervaren blijf je vechten.

Als jij in het verleden verlaten bent geworden door degenen waar jij oud mee dacht te worden, dan blijf jij jezelf beschermen. Veiligheid boven alles!
Als je dan een nieuwe partner ontmoet dan stel jij je gedeeltelijk open. Pas als jij je veilig voelt, dan laat je je schil zakken, maar je zal nooit echt vrij bewegen in dat harnas. Je bent altijd op je hoede. Je hebt angst je echte ware gevoelens te delen als je denkt hiermee weer iets te verliezen. Zo blijf je onbewust in hetzelfde schuitje zitten.

Je blijft je bedreigd voelen. Je denkt, vanuit je hoofd, dat je moet blijven vechten om maar niet opnieuw gekwetst te worden. Daarom kan je ook dingen doen die tegen jouw echte gevoel ingaan. Alles voor die angst te onderdrukken.

Ga jezelf emotioneel bevrijden. Ga vanuit je gevoel delen. Voel hoe bevrijdend dat is. Ga voorbij die angst. Haal die greep om je nek weg. Spreek je uit. Gooi die beknelling weg. Laat los uit je gevoel. Deel en stel jezelf open. Ontdek je eigen ik!

Angst kan jou klein willen houden en vast laten houden aan wat je hebt. Toch zal het veel bevrijder voelen als die beknelling wegvalt. Wat de uitkomst ook is. Je zal weer kunnen ademhalen. Dat is wat emotionele bevrijding met jou doet.

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.