Jackpot

Liefde is geen spel

Dit zal bijna iedereen met mij eens zijn. Liefde is zelfs een serieuze aangelegenheid hoor ik velen denken. Je speelt ook niet met andermans gevoelens. Dat wordt ook gezegd. Toch is dat een vreemde uitdrukking, want gevoelens zijn van de ander en alleen de ander heeft daar controle over. Toch lijken we vaak de controle te verliezen als we verliefd worden.

het gebeurd”

 

Die controle verliezen voelt eng. Het voelt alsof alleen de ander ons weer met beide benen op de grond kan zetten. Alleen als de ander jouw hand pakt dan is het veilig. Maar eigenlijk is er niks mooiers dan te zweven. Zweven hoog in de lucht. Je hoeft jezelf even niet toe te dekken. Je laat jezelf zien zoals je bent. Je voelt je vrij. We genieten even van dit moment en dan wordt het te beangstigend. Dus het spel gaat beginnen.

Je kan wedden op zwart en op rood. Of de ander vindt jou ook mooi of niet. Wat is dat spannend. De inzet is meestal hoog. De inzet is jezelf en er is niks meer waard op deze wereld dan jijzelf. Eigenlijk wil je op safe spelen. Alleen in het begin is het echt zwart of rood. De ander voelt hetzelfde of niet. Als de ander niet hetzelfde voelt, dan heb je verloren en voel je je ook vaak verloren. De hoop was zo groot dat je zou winnen… En nu sta je met lege handen.

Heb je de jackpot? Dan kan niks jouw geluk meer in de weg staan. Alleen heb je niet in de gaten dat je eigenlijk ook hebt verloren. Jezelf. Je wordt samen met de ander van de tafel geveegd. De gewonnen jackpot wil je natuurlijk behouden. Je gaat op safe spelen. Je zet niet meer hoog in. Wat je hebt wil je behouden. Koste wat kost. Heel je leven heb je hier al op gewacht en wil je dit ervaren. Nu moet je daar zuinig op zijn.

Het gewonnen geld investeer je niet in jezelf. Er wordt een huis gekocht, er komen kinderen. De inzet is hoog. Je wed al jouw geld en geluk op de relatie. Je doet het uiteraard uit liefde (alleen uit liefde voor de ander). Natuurlijk is dat mooi zoals we denken zoals we altijd hebben gedacht. Maar wat als je niet krijgt waar je op hoopt? Wat als die jackpot jouw leven uitloopt? Dan stort heel jouw leven in. Dit wil, en blijf je voorkomen.

Liefde. De mooiste jackpot die je kan ervaren, maar de manier waarop we die jackpot bewonderen en in een safe stoppen, zorgt al vaak dat de bodem al in zicht is, voor je er aan begint. Je wordt afhankelijk van de liefde. Zonder die liefde is er geen “jackpot”. Je zal dus moeten blijven spelen / gokken.

Voel eens als ik schrijf dat als je de jackpot hebt gewonnen dat je dan ook kan blijven investeren in jezelf en niet alleen in dat “grote geluk”. Dat je kan blijven zweven en genieten van dat gevoel. Als je die investering niet in een safe wilt stoppen, dat je dan veel meer liefde kan ervaren omdat je in die open ruimte blijft.

En dan zal ik nu een groot geheim vertellen. Je hoeft die jackpot helemaal niet te winnen. Je woont al je hele leven op een berg met goud, alleen weet je dit niet. Alleen zie je dit niet. Iedere dag speel je een spel tussen hoop en vrees en zet je al je geld in op een ander, terwijl de “jackpot”gewoon onder je eigen neus ligt. Ja, je kan heel lang goed zijn in gokken en je kan je daar ook gelukkig door voelen, alleen hoef je niet te gokken. Jij bent de jackpot!

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.