Het gras is dor. Ja, ook bij de buren

Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt is het heet in Nederland 😉 En natuurlijk in de omliggende landen. Dit zijn we niet gewend. De droogte speelt parten. Als je aan het fietsen bent dan hoor je de natuur zuchten. Bomen hebben het moeilijk, bladeren vallen al af. Sommige bomen vallen zelfs om. Deze hitte zorgt ervoor dat we ook zelf bijna letterlijk stilstaan. Enige inspanning is al gauw te veel.

Misschien is het ook eens tijd om tot stilstand te komen. Meestal vliegen we door het leven heen. Van hop naar her en als het “to-do lijstje” niet af is voor die dag dan voelen we ons slecht, slap of een mislukkeling. Het moet allemaal af. Niet morgen, maar vandaag. Alleen deze hitte zorgt ervoor dat dat rennen niet zo makkelijk gaat. Misschien is het eens tijd om naar jezelf te gaan kijken en niet te blijven rennen.

 

Op dit moment hoeven we echt niet bij de buren te kijken of daar het gras groener is. Op het moment is het waarschijnlijk overal even dor (behalve bij mij want ik heb enorme bomen in de tuin die voor beschutting zorgen) hahaha

De uitspraak “Het gras is altijd groener bij de buren” duidt erop dat we denken dat we het nog zo slecht nog niet hebben, omdat bij de buren ook echt wel iets zal zijn… Je vindt dan al gauw dat je het nog niet zo slecht hebt. Dan maar die paar compromissen sluiten en misschien een beetje meer geven dan nemen en dan is het best oke.

Overal is wel iets” wordt ook vaak gezegd.

Laat deze uitspraken nu ook net vaak betrekking hebben op relaties. In je eigen relatie merk je soms dat je niet helemaal happy bent, maar je troost je met de gedachten dat Pietje en Inge zelfs bij een relatietherapeut lopen. Zo slecht heb je het dan nog niet denk je dan vaak bij jezelf.

Dat is dan ook vaak de valkuil achter deze uitspraken. Zolang je denkt dat je het zo slecht nog niet hebt, dan ga je ook niet voor de 100%. Je neemt genoegen met die 85%.
Nu hoor ik velen al denken dat dat toch ook zo is! Iedere relatie heeft toch wel een deukje of een blinde vlek? Dit komt echter omdat we dit toelaten. We spreken ons vaak niet uit. We geven de ander vaak de schuld, klagen vervolgens hierover bij vrienden of vriendinnen en gaan dan gewoon verder alsof er niks aan de hand is. Vrouwen zoeken vaak hun gelijk bij vriendinnen, mannen doen stoer tegen hun vrienden en maken grapjes hierover.

En zo blijven we zitten waar we zitten. Het leven kabbelt verder en het is wel best. Al die uitspraken zorgen er alleen maar voor dat we blijven kijken naar ons eigen dorre gras en niet de mogelijkheid zien hoe het ook kan bloeien.

Als straks het gras weer gaat groeien, neem dan vooral niet de tijd om bij de buren te kijken. Het maakt niet uit hoe het daar eruit ziet. Het maakt niet uit of hun achter gesloten deuren het moeilijk hebben. Het is altijd zoveel makkelijker om naar anderen te kijken, zodat je je eigen crisis niet hoeft te zien. Grapjes maken, lol hebben, maar ondertussen ergens diep van binnen ervaren dat het brand. Laat het maar eens branden. Met deze hitte is dat niet zo moeilijk.
Pas als je huis afbrand zal je uit noodzaak uit je comfortabel huis gaan.

Het is zoveel mooier als niet eerst het huis hoeft af te branden. Als je niet kan groeien dan zal je op een gegeven moment pijn gaan ervaren. Die pijn zal heftiger zijn en meer impact hebben dan het idee hebben dat verandering pijnlijk is. Of neem je die pijn maar voor lief? “Alles voor de relatie”…

Ook dan zal het blijven sluimeren en zal je nooit tot je eigen echte geluk komen.

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.