Controle is leven in schijnwerkelijkheid

Besef dat alles wat ik schrijf niet iets is om zomaar aan te nemen. Alles wat ik schrijf, schrijf ik omdat het voor mij zo voelt. Het is aan jou om mijn woorden bij jezelf te gaan onderzoeken. “Daar heb je waarschijnlijk gelijk in” hoor ik mensen vaker zeggen. Alleen hiermee zal je niks leren. Ik hoef geen gelijk. Het is de kunst om zelf op onderzoek uit te gaan in jezelf. Alleen dan zal je gaan leren en groeien. Voel wat de volgende woorden met jou doen!

We denken dat we controle hebben over onze werkelijkheid. Dit is heel moeilijk om te zien. Daarom schrijf ik ook vaker over schijnwerkelijkheid, want eigenlijk is niks zoals het is.

 

Je ego zorgt ervoor dat je in je leven aan heel veel voorwaarden moet voldoen om je fijn en prettig en zelfs gelukkig te voelen. Denk hierbij aan een baan die jou voldoening geeft, liefdevolle kinderen opvoeden, leuke vriendschappen hebben, leuke hobby’s hebben of naast je werk iets doen waar je heel goed in bent en natuurlijk een fijne liefdesrelatie hebben.

Als dit allemaal vrij aardig lukt, dan ervaar jij geluk en voel je je gewaardeerd. Dit is echter vaak een strijd want je doet vaak dingen die je liever niet doet om toch maar dit te hebben. Soms voelt een vriendschap niet meer fijn, maar geeft het jou wel nog een ego boost en ga zo maar door. Je gaat vaak vechten voor iets en dat vormt toch een verstikkend gevoel en zorgt ervoor dat je niet in contact staat met jezelf. Alles zoeken om jou heen laat jou namelijk niet naar je eigen richting kijken. Hetzelfde als: Als je nu naar links kijkt, dan zie je rechts niks… 😉

Als dit alles echter wel goed lukt om te hebben in jouw leven, dan ontspant jouw ego zich even. Hij kan op adem komen want alles is “onder controle”. Jouw ego gaat even “weg” en opeens sta je dan in contact met jezelf. Met jouw mooie ik van binnen. Echter ben je je hier niet van bewust. Je geest denkt dat jouw geluk en fijne gevoel komt door al die fijne omstandigheden of die leuke persoon. Daarom wil je die omstandigheid of persoon ook niet meer loslaten, of je moet dat gevoel telkens blijven zoeken om je gelukkig en liefdevol te voelen.

Dit kan allemaal heel gewoon worden. Alles wordt vanzelfsprekend dat het er is. Jaja, weer iets om zelf even naar te kijken.

Het vanzelfsprekend ervaren van dit alles komt omdat jouw gedachtes vele keren per dag naar deze persoon of omstandigheid gaat om zichzelf gerust te stellen. Je denkt daarom dat je alles onder controle hebt, echter speelt het zich allemaal af in jouw geest. Dat jij die leuke baan, je gezondheid, of die fantastische liefde onder controle hebt is geen werkelijkheid. Dat is jouw schijnwerkelijkheid. Je denkt er vaak aan en die gedachtes aan die fijne omstandigheden en aan die persoon laten jouw dus denken dat het onder controle is. Het zijn een soort geruststellende gedachtes. En gedachtes hebben geen invloed op wat werkelijk kan gebeuren.

Zodra jij ziek wordt, jij je leuke baan verliest of dat jouw partner jou verlaat dan kom je direct in een crisis terecht. Opeens denkt jouw geest niet meer die geruststellende gedachtes (wat eerst zo fijn waren) maar kom je terecht in een achtbaan van emoties. Je voelt opeens heel veel angst, hoop en zelfafwijzingen.

Nu zie je hoe geloven in die schijnwerkelijkheid, jouw continu geruststellende gedachtes over die fijne omstandigheden of persoon , jou laten geloven dat je controle hebt terwijl er echt geen controle is. Juist dit is de oorzaak van alle pijnen en verdriet die je ervaart.

Controle loslaten is daarom voor velen heel angstig. Geruststellende gedachtes zijn namelijk zoveel fijner. Maar je weet waarschijnlijk al uit ervaring hoeveel pijn en verdriet je kan ervaren als een mooie omstandigheid verdwijnt uit jouw leven.

Wil je hier meer over weten? Dit alles leer je ook te zien in mijn cursus “Liefde kan je leren”

Iris

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.