In contact staan

Verbinden

Zo graag zou ik jou een berichtje willen sturen. Even iets zeggen, misschien iets vragen. Gewoon even in verbinding staan met jou.

Alleen ik kan de woorden niet meer vinden. Zomaar even met je kletsen is lastig. Gevoelens worden aangeraakt. Ieder contact is een opstapje naar “meer” en meer is niet zo handig als je minder tot niks wil.

Woorden op papier brengen ook niet de essentie met zich mee wat ik nu echt wil delen. Wat jij mooi vindt, dat raakt jou. Je kan echter geen vragen stellen. Alle geschreven woorden moeten eerst een plekje krijgen. Hierdoor zullen woorden verloren gaan.

Als mijn woorden jou raken dan speelt dat diep in jou ook. Alleen zijn woorden maar woorden. Je hoort geen klemtoon, je hoort niet het lachje er tussendoor. Misschien slaat de stem wel helemaal over.

Als je mijn woorden leest, dan kan je alles zelf invullen. Wat past bij jou, wat lees je liever niet. Ik vind het ook heerlijk om te schrijven. Gedachtes stromen op papier. Ik kan me zo ook goed verwoorden, alleen is dit echt niet de enige manier om te communiceren.

Mensen leven en bestaan en kunnen dus ook gewoon gezien en gevoeld worden zonder een telefoon of laptop ertussen.

Je kan soms ook gewoon praten zonder woorden. Elkaar alleen maar in de ogen aankijken. Elkaar alleen maar liefdevol aanraken. Op die manier kunnen heel veel woorden worden gevoeld.

Er zit dan geen stoorzender tussen twee mensen als je elkaar in de ogen kan kijken. Het is 1 op 1 zonder een communicatiemiddel ertussen, want laten we eerlijk zijn… Ik kan de mooiste dingen schrijven met tranen van verdriet in mijn ogen en je zal er niks van merken.

Alleen al door een oogcontact kan je voelen wat de ander wil zeggen. Emoties komen vrij.

Laten we soms net daarvoor angst ervaren. Laten we daardoor juist veilig achter die telefoon blijven zitten. Wat je niet ziet kan je ook makkelijk weer aan de kant zetten. Wat je niet onder ogen komt, bestaat niet. Toch waar ogen elkaar kruisen. worden woorden overbodig. Het gevoel gaat spreken. Elkaar begrijpen met gevoel.

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.