Durf te sterven

Je kan pas een verandering in gang zetten als je het ook echt wil. Je kan ook iets graag willen, maar het niet zien. Je kan iedere dag bedelen terwijl je al jaren op een berg goud woont maar deze niet ziet. Je kan wel zeggen dat je wilt stoppen met roken, maar als je er niet mee bezig bent, zal je blijven roken. Er kan je ook veel (onbewust) aangereikt worden om te leren kijken, je moet het alleen willen zien.

Dus als jij echt jouw hart wilt volgen, als jij jouw ziel hoort roepen, als je iets, of een speciaal gevoel niet meer weg wilt blijven duwen door het maar telkens een plekje te geven, dan is het nodig dat je op zelfonderzoek uit gaat. Je mag jezelf bevrijden uit een illusie. Van dood naar wedergeboorte. De rups die een vlinder wordt. De slang die zijn huid ververst.

Oude relaties mogen uit elkaar vallen. Dit zal pijnlijke gevoelens oproepen en heftige ervaringen teweeg brengen. Dat is een ding dat zeker is. Maar het is goed want je staat ervoor open. Je hebt ervoor gekozen om die weg te volgen. Je wilt jezelf bevrijden. Het lijkt echt heel moeilijk. Die berg lijkt onbeklimbaar, maar als je eenmaal die top het bereikt heb je zo’n mooi uitzicht! Het voelt juist bevrijdend.

Juist het verlangen / vastklampen aan oude verbindingen zal ervoor zorgen dat de dood ook veel pijnlijker is. De dood is ingetreden, dat is wat zeker is. Het is alleen aan jou hoe je sterft. Je kan proberen ieder blaadje van een boom eraf te plukken in de hoop dat de stam zal sterven. Echter zal een blaadje weer aangroeien en voordat de boom kaal is, zullen er al nieuwe blaadjes gegroeid zijn. Het is angstiger om in één keer de hele stam af te hakken, maar dan is wel gelijk alles dood.

Als je eenmaal aan die top staat, dan ervaar je geen angst meer. Je ziet geen gevaar meer. Als je je blijft vasthouden dan kun je niet mee stromen op de rivier van het leven. Zeg JA tegen het leven, zeg JA tegen de dood, zeg JA tegen jezelf.

Sterf voordat je sterft.

Leer te sterven. Als je maar angst blijft houden om te vallen, zal je niet in volle overgave kunnen leven!

Je kan blijven verlangen naar het nieuwe, maar als je vast blijft houden aan het oude, zal er niks veranderen. Wil je veranderen, dan begint het bij jezelf. Je kan uren, dagen, maanden en jaren blijven dagdromen. Als je echter niet in actie komt zal er niks gebeuren. Het oude (vertrouwde) blijft, maar je zal ook steeds dezelfde harde lessen blijven krijgen.

Iris

Advertenties

Een gedachte over “Durf te sterven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.