De angel uit de wond

Je weet dat als je een diepe open wond niet verzorgd dat die dan gaat ontsteken. Deze wond zal niet vanzelf helen. Vaak verzorgen we de wond. We kijken er met liefde naar. We laten de wond er zijn omdat die ons aan iets herinnerd waar we naar mogen kijken. Maar vaak is de vraag… “wat dan?”

We kijken dan wel naar de wond, maar waardoor heelt hij niet? Wat is het dat de wond de hele tijd beter gaat voelen, maar dan toch weer gaat ontsteken? Hoe komt het dat je de wond verzorgd en dat de pijn blijft?

Dat komt omdat de oorzaak van de wond niet wordt gezien. Pas als je de oorzaak ziet, dan pas kan je de wond dicht laten groeien. Dan kan je de angel uit de wond trekken zodat deze niet blijft ontsteken. De angel blijft giftig, dus het is de noodzaak dat je niet alleen de wond verzorgd, maar ook de oorzaak aanpakt.

Alleen is vaak de pijn van de open wond dragelijk geworden. We hebben ermee leren leven of je weet hoe je ermee om moet gaan. Stel dat je angst hebt dat jouw partner jou verlaat dan kan je twee dingen doen. Je kan voorwaarden gaan scheppen wat hij/ zij aan moet voldoen. Gaat jouw partner over de schreef dan zijn daar consequenties aan verbonden. Je maakt de ander dus afhankelijk. Of je kan heel veel liefde geven, heel veel dingen doen, het leven creëren voor jouw partner waar hij/zij altijd van heeft gedroomd. Je weet dan dat jouw partner het goed heeft en dat je niet verlaten zal worden. Met als die dingen doen bedek je de wond. Zie het als de pleisters. Zolang als de pleisters erop zitten komt er geen vuil in. Echter leef je, en door deel te nemen aan het leven zullen pleisters ook weer loslaten en dan kan soms die wond weer gaan ontsteken.

Als jij het gevoel hebt dat jouw partner er altijd voor jou is voelt de wond niet pijnlijk, maar wat als er opeens een collega in het spel komt die veel op het toneel verschijnt? Wat als je partner veel aandacht krijgt van iemand anders op social media. Je wond zal weer gaan ontsteken. Je angst komt omhoog. Je kan dan gaan zeggen wat dit met jou doet en dan jouw partner vriendelijk, doch dringend vragen om te stoppen met dat contact. De ander manipuleren, want als hij/zij het niet doet dan weet je niet of je de relatie vol kan blijven houden. En uiteraard stopt jouw partner dan ermee. Zijn / haar angst is net zo groot.

Daarom is het belangrijk dat je de angel eruit trekt. De pijn voel je, maar hoe komt het dat je die pijn (angst) ervaart? Zolang jij daar niet achter bent kan je dat bespreken met jouw partner, maar de ander niet iets laten doen om jezelf veilig te voelen. Als je dat wel verlangt van jouw partner verlang je in principe van jouw partner om een deel van zichzelf te amputeren om jou gelukkig te maken, om jou in de schijnveiligheid te laten leven.

Ooit heb je waarschijnlijk ervaren dat het pijnlijk is om de angel eruit te trekken. De pus komt eruit, het bloed gaat weer vloeien. Daarom ervaar je liever de sluimerende pijn dan die diepe pijn als de angel eruit gaat. Aan jouw de keuze. 1 Keer diepe pijn of heel lang de sluimerende pijn ervaren.

Iris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.