Ik geloof in die magie

Ik dacht dat jij me kon zeggen wat ik moet doen Iris!
Ik krijg veel berichten van mensen die in contact zijn gekomen met hun tweelingziel of in ieder geval met iemand die hun leven overhoop heeft gehaald. Of je het nu een tweelingziel noemt of een mooie ziel. Dat maakt niks uit. Sommigen hebben alleen maar oogcontact gehad. Anderen lopen al een hele tijd langs elkaar. Anderen zien opeens dat hun ex-partner al die oude wonden open trekt en ze komen niet los van elkaar.

En dan niet te vergeten al die ontmoetingen als het “niet kan”. Mensen zitten verweven in relaties. Soms al jaren. Dus het mag niet en kan niet. Sommigen zien hun tweelingziel als een leermeester, anderen als die onvoorwaardelijke liefde waar ze mee samen willen komen. Soms is er echter geen contact meer mogelijk omdat de ander alles blokkeert. En soms heb je nog contact nodig omdat je een kind samen hebt, maar is ieder contact een beproeving.

Het klopt dat ik al twee keer deze beproeving heb doorgemaakt en nog steeds leer iedere dag. En ik hoop dat ik dat mijn hele leven mag blijven doen. Maar ik kan niet zeggen wat JIJ “moet” doen. Iedere ontmoeting is bijzonder en anders en sta je anders in het leven en zit je misschien nog op een ander niveau dan waar ik nu sta. Waar ik nu sta is mijn  situatie heel anders dan waar de meeste inzitten als ze contact met mij zoeken. Het enige dat ik kan zeggen is dat het niet om die ander gaat!

Is die ander mijn TZ? Wat voelt die ander echt voor mij? Komen we ooit samen? Kom ik ooit een keer los (want de pijn is ondragelijk)? Waarom ervaart hij niet hetzelfde?
Het zijn allemaal vragen die ik krijg en het enige dat ik kan zeggen is dat het niet om die ander gaat. HET GAAT OM JOU!!!

En ik kan dit nu wel zeggen, maar vaak is dat iets wat je niet wilt horen op dat moment. Het enige wat je wilt is dat mooie gevoel van thuiskomen ervaren. Die verbinding voelen. Maar het is de verbinding die je met jezelf kwijt bent. Je bent namelijk echt de weg kwijt. Je weet niet wat je overkomt. En na een tijdje moet je gaan accepteren dat de ander uit je leven is of je weet dat je sterk moet zijn om de ander op afstand te houden. Je hebt erover gelezen. De kwartjespot is leeg gevallen, maar het gaat nog steeds tegen jouw gevoel in. Je krijgt geen lucht, je maag ligt overhoop. Je verkrampt.

En dan sta je op die rotonde. Welke afslag ga je nemen? Neem je de afslag “Ik heb het mij verbeeld”, of de afslag “Het is te mooi om waar te zijn”, of de afslag “Schuldgevoel en zelfmedelijden”, of de afslag “Ik kies voor mezelf”.

Veel mensen die single zijn gaan een uitweg zoeken. Degene waar je dit bij hebt gevoeld zal heus niet de enige zijn en je stort je op het daten. Toch zal je merken dat de ander niet uit je hoofd gaat. In ergere gevallen kan je je mee laten sleuren door je negatieve gedachtes. Je komt in een neerwaartse spiraal. En geloof me, daar wil je niet in terecht komen.
Als je een relatie hebt (getrouwd of niet) dan zie je het als iets bijzonders, maar je schuift het weg. Je gevoel dat omhoog is gekomen is te eng. Als jij dit gevoel zal gaan volgen dan is je relatie voorbij. Vaak wil je dit niet. Velen hebben al jaren een relatie. Het leven is goed. Vaak is er een kind of kinderen in het spel. Je wilt ze niet het gezin afnemen. Of je hebt een eigen zaak of hobby aan huis en als je uit elkaar zou gaan dan is “jouw leven” ten einde. Wie ben jij zonder je werk? Dit huis was jouw droom. Dat ga je toch niet zomaar opgeven! En dan heb ik het nog niet eens over de familie die je gaat verliezen omdat het niet van jouw kant is. Welke vrienden hou je nog over? En veel vrouwen werken buiten de deur en zullen echt niet weten hoe ze alles zullen moeten combineren  met kind als ze bij hun partner weg gaan. Of anderen zijn (financieel) afhankelijk van hun partner. Een geschikt huis is niet makkelijk te krijgen (onder de huursubsidiegrens) en om nu bij je ouders terug in te trekken is ook zoiets… Dus je weet dat het bestaat, maar je sluit je ogen. Wat je niet ziet wat je niet voelt… En zo komt het dat je jezelf niet ziet als je voor een spiegel staat. Je ziet jouw lichaam, maar niet jouw ziel.

En dat is jezelf voor de gek houden. Dat is vluchten en rennen. Je kan dit lang vol blijven houden, maar uiteindelijk zal je moe worden. Als je blijft rennen dan ga je je telkens steeds meer verstoppen voor jezelf. Maar je hebt het gevoelt. Je weet welk gevoel je hebt gevoeld, maar als de ander de deur sluit dan heb je weinig keuze toch?! Of die deur nu fysiek is of emotioneel. Dus of de ander echt je leven uit stapt of als je emotioneel niks meer kan delen. De deur is dicht.

Je houdt dan maar vast wat je hebt als je in een relatie zit. Het was toch goed?! En als je single bent pak je je oude leventje weer op. Of…. Of je voelt dat er nog meer is. Dat het niet gaat om die ander, maar dat jezelf een verlangen voelt. Een verlangen om te groeien. Je ziel schreeuwt.

En dat is wat er bij mij is gebeurd. Ow, ik wilde ook vasthouden, maar ik lag te spartelen in het water. Maar hierover een ander keertje meer. Het is niet dat je dit verlangen gelijk ervaart en niet iedereen gaat op zoek naar antwoorden. De buitenkant zien in de spiegel is goed genoeg voor velen. En ik zeg ook niet dat je uit je relatie moet stappen om aan dat verlangen toe te geven. Het is namelijk een verlangen om jezelf te ontdekken en niet om samen met je TZ te komen. Dat verschil mag je inzien. Maar je zal wel eerlijk moeten zijn. Als je single bent dan heb je tijd of kan je tijd nemen voor jezelf. Als je in een relatie zit dan zal je kenbaar moeten maken dat je tijd nodig hebt. Tijd om naar je gevoel te gaan luisteren. Als jullie relatie goed is dan zal jouw partner jou hierin de vrijheid geven. Als jullie relatie gebaseerd is op ego dan heb je kans dat het lastig wordt. Maar dan weet je misschien ook gelijk dat jullie relatie niet gebaseerd is op onvoorwaardelijke liefde, maar op vasthouden. Bang voor verandering. Bang om de ander te verliezen (terwijl niemand van jou is – ook niet door een papiertje). Dus ego gericht. Maar als de ander jou vrij kan laten en durft te laten groeien dan zal er ook meer liefde zijn. Maar nog niet iedereen is zover. En wat wil je dan het liefste? Toch vast houden of op zoek naar dat onvoorwaardelijke? Jezelf verstoppen of jezelf te laten zien?

Kiezen voor een onzekere toekomst. ik heb het gedaan. Of het is mij eerder overkomen door een aaneensluiting van gebeurtenissen. En geloof me, toen ik aan het begin van die springplank stond had ik tien knopen in mijn maag, maar de drang om mijn innerlijke stem te volgen was zo groot dat ik niet anders kon. Het heeft mij avonturen laten beleven. Het heeft mij angsten laten ervaren. Het heeft mij uitgeput en energie laten voelen. Het heeft mij pijn en verdriet laten voelen. Eenzaamheid was mijn grootste vijand. En toch heb ik die magie ervaren en ervaar ik hem steeds meer. Ik ervaar nu zoveel dat ik het wil delen en dat ik wil helpen. Want die liefde die nu in mijzelf gloeit die wil ik doorgeven aan iedereen die het graag wilt ontvangen.

Negen van de tien kaartleggingen over een tweelingziel hebben als resultaat dat degene een boodschapper is. Dat het licht doorgegeven mag worden. En net zoals ik dat doe met mijn woorden, is er voor velen een weg om kennis en kracht door te geven aan anderen. Het is tijd!

Ik geloof in die magie

MAGIE

Doe wat onmogelijk lijkt.
Ga dat gesprek aan waarvan je van te voren een knoop van in je maag hebt.
Kies die onzekere toekomst.
Neem dat risico.
Ben jezelf.
Spreek uit wat er in je speelt en deel je woorden van je ziel.
Omarm dat verlangen in jou.

Want als jij het “onmogelijke” doet, als jij je rug recht en voor jezelf kiest, zelfs als je dat niet wilt of weerstand voelt…
Als je dan in staat bent om te zien wie jij echt bent in die onzekere (s)t(r)ijd, dan gebeurt er soms iets magisch. En dat magische dat heet het echte leven!

Iris

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.