Stress

Stress. We ervaren het vaker. Iets gaat niet zoals je wilt. Je hebt geen grip meer op situaties. Iemand begrijpt jou niet (meer). Het gaat gewoon niet meer zoals het altijd ging.

Maar is het wel altijd stress? Kan het niet zijn dat je aan het groeien bent. Dat jij jezelf aan het ontgroeien bent. Je wilt nog dat alles gaat zoals het altijd is gegaan, maar het voelt niet meer goed. Hoe kan dat nou denk je dan. Het voelt niet meer makkelijk. De oude jij wilt graag vasthouden aan het makkelijke. Jouw groei wilt dat ontstijgen. Je komt dus in een gevecht. En dit geeft natuurlijk ook een gevoel van stress. Je oude jij weet niet wat er te wachten staat. Eerst was alles duidelijk. Ook al was het niet altijd fijn, zolang er zekerheid is geeft dat al een heel groot stuk rust.

Nu voelt de oude jij niet meer fijn, maar is alles onzeker. Dat is het verschil. Je leven is onzeker voor jouw gevoel, want je staat op het punt om in bloei te gaan staan. En hoe mooi dat dat ook is, het geeft een onrustig gevoel als je altijd hebt vastgehouden aan zekerheden. Je mag de oude jij loslaten en vertrouwen hebben dat de nieuwe jij een nog mooiere weg heeft gevonden.

Iris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.