CHAOS – wat leer je ervan

Soms kan het heel druk zijn in je hoofd. Een regelrechte chaos. Eigenlijk heb je geen zin in mensen om je heen. Je wilt geen moeilijke dingen aan je hoofd of lastige vragen. Alleen niemand ziet aan de buitenkant dat jij van binnen een wervelstorm hebt. Zolang jij je niet uitspreekt zal je gewoon moeten doorgaan.

Maar wat brengt deze chaos met zich mee? Als je thuiskomt van je werk ben je moe. Je partner vraagt je iets en je snauwt hem / haar af terwijl je dit eigenlijk niet wilt.

Je kind vraagt aandacht en je hebt daar geen zin in. Een opmerking valt verkeerd en je begint gewoon te huilen of je loopt in woede weg.

Allemaal tekenen dat jij jezelf aan het verliezen bent. Er zijn zoveel emoties die door je lijf razen. Wat is nog je eigen waarheid? Weet je het nog?
Je staat even stil. Je kijkt om je heen om te zien waar je staat. En dan vraag je je letterlijk af: “En nu?”

Als je op dat punt bent beland weet dan dat je een belangrijke les te leren hebt. Heb het vertrouwen dat dit het moment is om te groeien. Om bewust te worden van je eigen ik. Je hebt geen idee wat je te wachten staat, maar heb vertrouwen dat je tot hele mooie inzichten komt.

Je voelt een diep eigen verlangen. Het verlangen bonkt op de deur. Luister wat het je te zeggen heeft. Je ziel zal weten welke stappen je kunt zetten. Welke gedachtes er mogen komen en welke er mogen gaan. Dit zal vanzelf gaan als je vertrouwt op je gevoel. Dan zal het vanzelf gaan zodat de situatie waarin je zit dragelijk wordt gemaakt.

Alles wat eruit wil zal zijn weg vinden. Zie je het patroon wat je telkens tegenkomt? Het patroon in je relaties, je werk, je thuissituatie. Je zult het herkennen en doorbreken. Of je wordt gewoon uit het veld geslagen zodat je geen andere keuze hebt dan eraan te werken.
Je hebt geen andere keuze meer om het aan te pakken. Om het te herkennen, te doorvoelen, te doorleven en te verwerken.

Net als een reuze schildpadjong. Deze groeit in een ei onder de grond. Hij weet zelf zijn weg te vinden uit het ei. En als vanzelf kruipt hij langzaam over het strand richting de grote open oceaan. Net of hij nooit iets anders heeft gedaan.

Heb je chaos in je hoofd, heb dan vertrouwen dat je het aankunt. Er komt niks op je pad wat jij niet aankan. Heb vertrouwen, ook al weet je niet waar dit je brengt. Je zult erdoor groeien en sterker worden. Grijp deze kans met beide handen aan. Grijp hem vast en groei. Groei net zoals die kleine schildpad en zwem daarna in die mooie grote open zee! Heb vertrouwen!

Iris ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.