Weerstand

Wanneer voel je weerstand?

Als je binnen zit en het zonnetje schijnt dan zit je lekker.

Als je de deur uit gaat dan voel je een briesje. Het zonnetje schijnt wel nog steeds. Zolang je stilstaat of je zit dan voel je de warmte op je gezicht. Heerlijk dat moment.
Dan kom je in beweging. Je stapt op de fiets. Dat lekkere briesje van net is opeens niet meer zo fijn. Nu je in beweging bent wordt het briesje een stevige wind. Een wind die weerstand geeft.

Net kon je genieten, nu voel je weerstand. En met die weerstand komt er ook een weerstand in jezelf omhoog. Je hebt misschien helemaal geen zin om wind in te fietsen. Je vervloekt jezelf misschien zelfs. Je vraagt je af waarom je perse met de fiets wilde gaan. En als je lang genoeg dit blijft denken heb je kans dat je je omdraait en de makkelijk uitweg kiest en met de auto gaat.

Zo gaat het in het leven ook. Zolang er geen weerstand is zit je lekker. Zodra je in beweging komt heb je kans dat je tegenwind krijgt. Je wilt bijvoorbeeld groeien / jezelf ontwikkelen, je wilt af van je onrust, je wilt jezelf leren kennen enz enz. Mensen kunnen je dan niet begrijpen.

En of het nu met jezelf is of in een relatie is of op je werk… Als je lekker blijft dobberen dan heb je geen last van het briesje. Kom je in weerstand omdat je het niet eens bent met je baas of omdat je partner je niet begrijpt, dan ervaar je weerstand. Zolang je blijft kleuren binnen de lijntjes zoals het hoort blijf je in rustig vaarwater. Wil je zelf een tekening maken dan kom je in woeliger water terecht.

Soms mag je groeien, een andere visie hebben of gewoon je eigen mening de wereld ingooien. Ervaar je weerstand van je omgeving dan kun je bij jezelf weerstand gaan opwekken en tegen de wind in blijven fietsen of je kunt juist de andere kant opgaan zodat je wind in de rug hebt.

Iris ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.