Hate to love

Een hekel hebben aan houden van en toch telkens een relatie aangaan. Hoeveel mensen doen dat niet? Want ergens moet toch “de ware” rondlopen? Je wilt ook die arm om je heen.
Je kunt in de liefde veel dingen meemaken.

Je kunt jezelf helemaal geven en je krijgt maar een beetje terug. Je kunt mishandeld worden. Je kunt verliefd worden, maar de liefde wordt niet beantwoord. Je kunt bedrogen worden. Je kunt verlaten worden.

Al deze situaties kunnen jou een naar gevoel geven over de liefde.
Maar maakt liefde bang of ben je bang voor een herhaling van het verleden?

En maakt liefde je boos of ben je boos op jezelf omdat je het zover hebt laten komen?
Maakt liefde jaloers? Of ben jezelf niet sterk genoeg om te weten dat jij mooi genoeg bent?

En hoe hard je ook bent neergeslagen. Hoe hard je ook bent gevallen, je wilt toch weer opstaan. Je wilt toch weer de liefde voelen. Liefde ervaren. Ieder mens heeft behoefte aan intimiteit, aan liefde. Dat zit in ons.

Wat gebeurt er eigenlijk als je nog steeds bang, boos of jaloers bent. Als je denkt dat je alle ervaringen uit je vorige relatie hebt verwerkt en je toch weer een relatie aangaat? Het verlangen naar genegenheid, geborgenheid en intimiteit wint het van je emoties. Het is alleen zo dat als je deze emoties niet hebt verwerkt, deze vroeg of laat toch weer de kop opsteken.

Als jij in je vorige relatie bent bedrogen en je verwerkt dit niet, dan blijf je altijd met deze angst rondlopen. Je bent op je hoede. Je kunt hierdoor dus snel jaloers worden en als je partner dan zegt dat er niks aan de hand is dan wordt je boos. Want jouw angst is de waarheid. Jouw angst heeft je verteld dat je het niet waard bent om geliefde te worden. Je wordt toch weer verlaten. Dus je partner liegt. Je weet zeker dat er iets is.

En als je niet jaloers wordt, dan wordt je onverschillig. Zolang jij die mooie relatie hebt met een fijne partner, dan ben jij tevreden. Je partner is lief en aardig en zorgzaam. Je leven is lekker. Wat je partner verder doet dat wil je niet weten. Voor jezelf zeg je dat jij je partner vrij laat, terwijl je gewoon onverschillig bent. Zolang jij dit leventje aan kunt houden heb jij het goed.

I hate to love
Hate to love
Because I will lose you

Je denkt dat jij en je partner puur een relatie instappen. Samen één. Je partner is je engel geweest. Je partner heeft zoveel mooie dingen voor jou gedaan. Daar ben je altijd dankbaar voor. Dat is liefde. Toch sluimert het in je hoofd rond. Dat stemmetje. Dat stemmetje dat zegt dat liefde niet te vertrouwen is. Je stapt de relatie in, maar je behoudt een muur. De muur is niet helemaal hoog, maar toch blijft een stukje staan. De liefde is er, maar is die onvoorwaardelijk? Heb je gewacht met het zeggen “ik hou van jou” tot je partner het eerst zei? Heb je hetzelfde terug gezegd omdat dat wordt verwacht of omdat je dat zo voelde? En wil je je partner “houden” of wil je je partner lief hebben?

Ja, je wilt houden. Vasthouden. Nooit meer laten gaan. Je wilt niet meer alleen gelaten worden. De angst om dat weer te moeten voelen zorgt ervoor dat je niet zuiver in de relatie staat. Van de buitenkant ga je je stoer voordoen. Voor de mensen om je heen straal je iets uit, terwijl je eigenlijk heel onzeker bent. Je wilt liefde, maar je wilt niet meer de pijn ervaren als je weer alleen komt te staan. Want wat jij niet hebt verwerkt is nog een open wond en die blijft bloeden. Je voelt wel degelijk pijn, maar niet van de nieuwe liefde, maar van je oude wond. Je staat dus al met 1 been in de vluchtmodus. Als je maar iets merkt, dan ben jij degene die al de andere kant uit rent. Is dat echte liefde of is dat liefde met voorwaarden?

En wat gebeurt er als je iemand ontmoet, zomaar spontaan… Iemand waar je een verbinding mee voelt maar waar je geen relatie mee kunt hebben. Je hoeft niet bang te zijn om deze emoties te voelen omdat dit niet iemand is waar je een liefdesrelatie mee kunt / wilt krijgen. Dus vanaf het eerste moment stel jij jezelf open. Zonder dat je het in de gaten hebt is je muurtje weg. Je maskers vallen af en alles stroomt. Jullie zielen weten elkaar te raken. Je geeft jezelf, je laat je diepste geheimen zien. Ook de angst om lief te hebben stop je niet weg. De angst om verlaten te worden deel je. Je deelt je emoties en je komt tot inzichten En juist hierdoor heb je lief. Je geeft jezelf zonder iets terug te verwachten. Je krijgt zonder er naar te vragen. Het is puur en je laat nu pas zien wie je echt bent. In deze liefde kun je ECHT jezelf zijn. Dat is de basis van een hele mooi verbinding en een hemelse relatie.

Dat is het verschil. Het verschil om liefde te haten of om liefde lief te hebben.

Iris ❤

Advertenties

4 gedachtes over “Hate to love

  1. Wow!! Dat is alles wat ik nu kan uitbrengen..de tekst paar keer gelezen. Geraakt, Iris. Fijn altijd om je woorden te lezen, maar ook confronterend. Herkenning en bewustwording..

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.