Hemel of hel op aarde?

Gevoel kun je niet weggooien en gevoel kun je niet vasthouden. Gevoel kun je voelen, doorvoelen. Laten stromen door heel je lichaam. Als je iets voelt wat je niet wilt voelen, omdat het bijvoorbeeld niet kan of niet mag, dan wil je het zo graag wegstoppen. Begraven op een plekje waar je het niet meer ziet. Alleen gevoel is een gevoel en geen voorwerp wat je kunt vastpakken en verstoppen. Het IS er.

Door dit gevoel kun je gaan denken. Wat brengt mij dit? Mag ik dit wel voelen? Waarom voel ik dit? En door al deze vragen kun je soms geen antwoorden meer vinden. Je gaat in je hoofd zitten. Je ego wilt antwoorden, je ego wilt zekerheid over het “hoe en wat”. Je ego wilt het begrijpen.
Maar gevoel is niet te begrijpen. Het overkomt je. En wat je dacht nooit te kunnen voelen, kan er opeens zijn.

Door je gevoel kun je ook verlangens aanwakkeren. Je ego gaat namelijk ook een plaatje maken hoe mooi het kan zijn. Stel je van iemand bent gaan houden terwijl je getrouwd bent. Stel dat je van iemand houdt die in een relatie zit of die emotioneel niet beschikbaar is. Iemand die op een afstand blijft. Je gaat je toch een voorstelling maken. Want wat jullie voelen is mooi. Je gaat verlangen naar het onbekende. En verlangen naar het onbekende zorgt ervoor dat je leeft in een hel op aarde.

Tot je moe wordt van het vechten tegen dat verlangen. Vechten lost namelijk niks op. Je gaat in plaats daarvan je gevoel toelaten. En weer voelt het mooi. En ook het besef dat dat “plaatje” in je hoofd niet kan, laat je toe.
Ook het verdriet laat je toe. Misschien hoor je in je omgeving dat je je niet aan moet stellen en gewoon doorgaan. Maar het is jouw gevoel. En of je nu 4 uur verdriet hebt of 4 maanden… Als jij dit nodig hebt, dan is dat oké. Langzaam ebt het weg, net zoals het vloed en eb wordt. Het zal steeds zachter worden.

En ook ontmoeten 2 zielen elkaar, zolang je ego nog te erg verlangt naar de 1+1 samensmelting zal het geen onvoorwaardelijke liefde zijn. Het blijft liefde met beperkingen.

Word zelf een stukje hemel op aarde door van 1 + 1 = 3 te maken.
Geef je over aan het gevoel. Heb vertrouwen in het leven. Werp geen blokkades op.
Dit zorgt voor wonderen.
Als je dan iemand tegenkomt die op hetzelfde niveau zit als jou, dan kan hij/zij de verbinding met dit stukje hemel op aarde niet weerstaan.

Maak van de hel op aarde, een stukje hemel op aarde!

❤ Iris
Met dank aan Myra Blaak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.