Twee zielen

Onvoorwaardelijke liefde is niet iets wat je DOET, het is wat je BENT.
Je hebt geen masker op. Jij bent jij. Niet wat iemand anders wil dat jij bent. Gewoon JIJ!

Je houdt van de ander zoals die is. Je leeft in het nu.
Het is zo anders als 2 zielen elkaar vinden en elkaar raken.

Als je “gewoon” iemand tegenkomt dan heb je in eerste instantie gekeken naar het “lijstje” dat je in je hoofd hebt. Er is zeker een aantrekkingskracht, maar die zit “hoog”. Je ogen zien iets moois, de woorden die worden gezegd zijn mooi. Het plaatje past. Je krijgt zelfs kriebels. En als iemand niet helemaal voldoet, dan denk je dat dat nog wel komt. Dat de ander verandert en gaande weg gebeurt dat niet en ben je toch doorgegaan met de relatie.
Je hebt namelijk wel een hele sterke binding met degene. Je leeft samen, je maakt herinneringen, je maakt mooie momenten mee. Er is liefde…

… Maar niet de verbinding die je voelt met degene die je ziel aanraakt. Als dat gebeurd dan werk je geen lijstje af. Vanaf het eerste moment voel je het. Je ziet de ander met je ogen dicht. Woorden hoeven niet gezegd te worden, want je voelt wat de ander “zegt” zonder woorden.
De ander hoeft niet rijk te zijn, want wat heb je eigenlijk nodig om geluk te hebben? Geluk zit van binnen. Het is een cliché, maar met een simpel hutje op de hei kun je al heel gelukkig zijn.

En als die zielsverbinding wegvalt dan krijg je het benauwd. Het is net of de navelstreng wordt afgeknipt, maar je geen lucht krijgt.

Dus zet je een masker op. Een zuurstofmasker, want je wilt wel blijven ademen. Het gaat niet meer vanzelf. Je voelt de onrust. Je voelt het verschil.

Dat is het verschil tussen de aardse verbinding en de verbinding van de ziel.
De aardse verbindingen houdt je vast. In jouw ogen is het fout om dat los te laten. Waarom? Omdat ons dat zo is aangeleerd. Omdat je de ander geen pijn wilt doen. Omdat je bang bent voor het onbekende. Noem het rijtje maar op.
Echter is niets zeker. Degene die jij wilt behoeden van pijn, kan jou volgende week een nekslag geven. Degene die jou heeft geleerd wat “moet” kan zelf heel ongelukkig zijn.
Het onbekende is niet eng, het is juist een hele mooie uitdaging. Een vogel hoeft niet in een kooitje te blijven zitten, een vogel kan vliegen, dus vlieg!

Twee zielen die elkaar kennen. Je kunt elkaar de rug toe keren, maar je kunt niet wegrennen.

Iris ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.