F#ck… Ik kan het niet

Als je een gevoelig persoon bent, als je HSP’er bent, dan voel je heel intens. Je beleeft alles heel diep. Je ziet in ieder mens iets moois en iedere situatie is een zegen.
Je bekijkt veel met liefde en vanuit liefde.
En dat is mooi. Dat is zelfs heel mooi, maar het is tevens je valkuil.

Je hebt je partner uitgekozen omdat het een mooi mens is met het hart op de goede plek. Jullie zijn al lang samen. Er is een kind of er zijn kinderen gekomen. Jullie helpen elkaar en toch… Toch besluipt je het gevoel dat er iets mist.

Andere vrouwen zeggen dat je een schat van een vent hebt. Hij helpt je waar hij kan, hij maakt grapjes in gezelschap. Jullie hebben samen de wereld veroverd. Ja, iedereen vindt jullie het perfect stel.
Je bent dus echt gek dat je twijfelt. Dat je gevoel je iets raars laat voelen. Je hebt het goed. Je wilt niet twijfelen.

Er is iets gebeurd wat dit gevoel naar boven heeft laat komen. En het gevoel is echt.
Dit gevoel laat jou niet los. Het komt vanuit je ziel.
Toch is het zo lastig om naar dit gevoel te luisteren. Vaak komt dit omdat iedereen om je heen je voor gek verklaard. Je moet niet zo stom doen. Er zijn genoeg vrouwen die het slechter hebben. Overal is wel iets en als je dit laat gaan, weet je nooit wat je terug krijgt enz. enz.
Maar serieus… Mag jij het dan niet beter krijgen?

Er zijn mannen die vrouwen mishandelen. Geestelijk of fysiek. Beide is net zo erg.
En toch kunnen vrouwen niet loskomen van deze mannen. Ze zien niet alleen het slechte stuk. Nee, grotendeels is hij lief en zorgzaam. En als hij dan eens een keer zijn vuist niet kon bedwingen dan is dit al snel vergeten. 85% van de tijd is hij namelijk zo lief.

Vrouwen kunnen er ook iets van. Vrouwen zijn meestal degene die mentaal doen manipuleren. En als je dan een gevoelig persoon bent, dan zie je dit niet. Je wilt dit niet zien. De man is onzeker. De man heeft geen zin om weer van voor af aan te moeten beginnen. En zeker als er een kind of kinderen in het spel is/zijn, dan neemt de man al snel genoegen met alles. Hij lijdt liever zelf pijn. Hij vecht de strijd beter zelf, dan dat zijn kind / kinderen de dupe worden van zijn ongenoegen.

Ook bij vriendschappen is het vaak lastig om in je eigen kracht te blijven staan. Te blijven vasthouden aan je onderbuik gevoel. De negatieve dingen zet je aan de kant en worden snel vergeten. Ze maken plaats voor de leuke dingen en herinneringen. Ja, we hebben het toch altijd zo leuk samen (de tijd als jullie niet samen zijn en het een strijd voor jezelf is, vergeet je snel).
Hij / zij is zo zielig. Eigenlijk kan hij / zij er niks aan doen. Dus je eigen grenzen brokkelen weer af. En al gauw zit je weer met jezelf te worstelen en is het nog moeilijker om afstand te nemen.

Als je gevoelig bent is het juist belangrijk om je grenzen aan te geven. Om een stopteken te geven en om niet alles te verbloemen.

Luister naar je gevoel. Vaak heb je in het begin al een onderbuik gevoel gehad, maar wilde je het gewoon een kans geven.

  • Misschien zag je op tegen de andere persoon en was je blij dat hij / zij jou als vriend wilde hebben.
  • Misschien ben je onzeker en sprong je een gat in de lucht toen die mooie meid jou als vriend wilde hebben.
  • Eindelijk vond je een partner die goed was. Die echte vonk zou nog wel komen.
  • De ander heeft zoveel voor jou gedaan. Je kunt nu toch moeilijk
    “houdoe en bedankt” zeggen?
  • De ander is chronisch ziek. Als je nu vertrekt dan laat je hem / haar aan het lot over (dat gevoel heb je).
  • Je kunt toch niet iemand verlaten die net een hele zware tijd achter de rug heeft?

Dus je blijft de tijd maar uitzitten.
Natuurlijk geef je niet zomaar iets op. Soms probeer je er nog samen aan te werken.
En dat is ook goed. Zolang het maar samen is en zolang jij jouw gevoelens uitspreekt zodat de ander weet wat er in je speelt. Anders is het een eenzijdig gevecht en weet de ander nog niet eens dat je aan het strijden bent.

Iedere verbinding is mooi, maar de mooiste verbinding is met jezelf.
Geen reden is goed genoeg om niet te kiezen voor jezelf.

Iris ❤

Een gedachte over “F#ck… Ik kan het niet

  1. Pingback: F#ck… Ik kan het niet – Site Title

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.